Dušená slepice s kysaným zelím

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 cibule
  • sůl
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 lžíce polohrubé mouky.

Postup receptu

  1. Slepici očistíme, naporcujeme a osolíme
  2. Větší kosti můžeme odstranit
  3. Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a naporcovanou slepici
  4. Podlijeme horkou vodou a zakryté dusíme do poloměkka
  5. K poloměkké slepici přidáme kysané zelí a dusíme, až je vše měkké
  6. Podle potřeby během dušení podléváme horkou vodou
  7. Do hotového pokrmu pak vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme
  8. Příloha: knedlíky, noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.