Dušené červené zelí s jablky

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 kg hlávka červeného zelí
  • 4 lžíce rybízového želé
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • sklenka vody
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • pepř
  • 2 jablka.

Postup receptu

  1. Zelí jemně nakrájíme
  2. Do pekáčku dáme sádlo, cukr, pepř, sůl, vodu a ocet
  3. Uvedeme do varu, přidáme zelí, zamícháme, povaříme a přiklopíme
  4. Vložíme do středně teplé trouby, v průběhu úpravy občas promícháme a podle potřeby přidáme trochu vody
  5. Když začne zelí měknout, přidáme nakrájená jablka, rybízové želé a dodusíme
  6. Dochutíme podle potřeby
  7. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, zvlášť vhodné je ke zvěřině

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.