Recept: Dušený pórek

Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 250 g pórku
    1 plátek másla
    1/2 lžičky soli
    1/2 lžičky hladké mouky
    100 ml plnotučného mléka
    mletý bílý pepř

Postup receptu

  1. Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme
  3. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání
  4. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme
  5. Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem
  6. Podáváme s vařenými brambory, volím okem nebo vařeným vejcem

  7. Můžeme podávat i s vařeným vejcem

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *