Džem z Blum

Počet porcí: 12

Ingredience

  • Blumy
  • 1 lžička kyselina citrónové
  • 1 gelfix extra
  • 500 g cukru krystal.
    Tato dávka je vypočítaná na 1 kg Blum nebo jakéhokoliv ovoce.

Postup receptu

  1. Ovoce si omejeme a vypeckujeme
  2. Já si zvolila jednoduchou variantu vše dám do mixéru a mixuji do kaše, kterou dám do hrnce a pomalu zahřívám
  3. Potm si gelfix smíchám s trochou cukru a kyseliny citónové a zamíchám to do ovoce a vařím asi 10minutek
  4. Až po varu dám zbytek cukru a ještě, tak 5 minutek vaříme
  5. Pak už jen ztáhneme ze sporáku a plníme dobře vyčištěné skelnice džemem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.