7 nejlepších zfalšovaných pomazánek, které nerozeznáte od těch původních

Inspirujte se recepty na falešné pomazánky, které jsou snadné a chutnají výborně. 

Chuť pomazánek si můžete užívat ve všední den, ale můžete je připravit také jako zajímavost u příležitosti narozeninové, či jiné oslavy. 

Nechte si chutnat!

Falešná humrová pomazánka z celeru a mrkve

Připravte si recept, který je plný zdravých ingrediencí a může sloužit jako opravdu luxusní pohoštění.

Ingredience

  • 90 g celeru
  • 60 g mrkve
  • 50 g majonézy
  • 1 ks jarní cibulky
  • citronová šťáva (z poloviny citronu)
  • špetka cukru
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Omytý a oloupaný celer s mrkví nastrouhejte a ihned zakápněte citronovou šťávou.
  • Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a přidejte ji ke směsi s celerem a mrkví.
  • Všechno jemně osolte, přidejte půl čajové lžičky moučkového cukru, majonézu a pořádně zamíchejte. 
  • Hotovou mrkvovou pomazánku s falešným humrem a celerem podávejte s oblíbeným, nejlépe celozrnným, pečivem.

Bílá zeleninová pomazánka s majonézou v bílé míse.
zdroj: marthastewart.com

Máte-li rádi domácí produkty, můžete si upéct vlastní pečivo. Při výběru se inspirujte recenzemi domácích pekáren.

Horká falešná krabí pomazánka

Jste zvyklí na vlažné nebo vychlazené pokrmy? Hledáte nějaký opravdu zajímavý recept?

Pak vyzkoušejte pomazánku tak trochu jinak. 

Ingredience

  • 2,5 čajové lžičky majonézy
  • 2 čajové lžičky cibulového prášku
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky feferonkové omáčky (můžete nahradit kajenským pepřem)
  • 230 g taveného sýra 
  • 450 g tyčinek surimi (imitace krabího masa)

Postup

  • V misce, která je vhodná do mikrovlnné trouby, smíchejte všechny přísady, kromě tyčinek surimi. 
  • Tuto směs vložte do mikrovlnky a přihřívejte, ve 30 vteřinových intervalech, po dobu dvou minut. Mezi jednotlivými intervaly směs vždy promíchejte, aby se příchutě správně propojily. 
  • Jakmile je směs teplá, opatrně přimíchejte, na větší kousky nakrájené, surimi tyčinky. 
  • Mísu přikryjte a opět vložte do mikrovlnné trouby. Přihřívejte 2 minuty, dokud není pomazánka horká. 
  • Podle potřeby osolte a opepřete dle vlastní chuti. 
  • Pomazánku podávejte horkou s krekry nebo chlebem či zeleninou.

Pomazánka z krabích tyčinek, zdobená čerstvými bylinkami.
zdroj: chewoutloud.com

Inspirujte se recepty na slané pečivo, které je, jako příloha k pomazánce, velmi vhodné.

Falešná škvarková pomazánka z pohanky

Tento recept je jednoduchý a zabere vám maximálně 15 minut!

Pochutnejte si na výborné pohance v trochu jiném provedení. 

Ingredience

  • 350 g pohanky (předvařené)
  • 150 g taveného sýra
  • 1 šálek parmazánu (nastrouhaného)
  • 1 šálek majonézy
  • 1 stroužek česneku (prolisovaného)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. 
  • Zatímco se trouba předehřívá, smíchejte v kuchyňském robotu všechny ingredience. Míchejte, dokud se všechno řádně nepropojí. 
  • Do pečící misky směs přelijte a pečte 10–15 minut, dokud pomazánka mírně nezhnědne. 
  • Po této době nechte chvíli chladnout a podávejte ozdobené oblíbenými bylinkami, například koprem. 
  • Pomazánka výborně chutná s čerstvým pečivem.

Bílá pomazánka s bylinkami, namazaná na celozrnném pečivu.
zdroj: freepik.com

Máte rádi kopr? Pak vyzkoušejte výborný recept na koprovou omáčku.

Falešná lososová pomazánka

Máte rádi lososa, ale momentálně jej nemáte po ruce? 

Pak vyzkoušejte tento skvělý recept, který je jednoduchý a budete jej mít hotový, jedna dvě. 

Ingredience

  • 1 konzerva rybiček olejovek v rajčatovém protlaku
  • 1 kostka tofu 
  • 1 balení pomazánkového másla bez příchuti
  • 50 g majonézy
  • 1 malá cibule
  • pepř
  • sůl 
  • citronová šťáva (na dochucení)

Postup

  • Rybičky vložte do mísy a rozmačkejte je. 
  • Následně nastrouhejte tofu a přidejte jej k rybičkám. Vše promíchejte. 
  • Přidejte majonézu, pomazánkové máslo a cibuli, nakrájenou nadrobno. 
  • Vše promíchejte, aby se veškeré ingredience propojily a směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem dle vlastní chuti. 
  • Podávat můžete ozdobené oblíbenými bylinkami.

Oranžová rybí pomazánka s čerstvými bylinkami a krekrem.
zdroj: peanutbutterandpeppers.com

Falešná humrová pomazánka z filé

Tento recept je skvělý v tom, že je možné jej připravit z nejrůznějších ryb. Vyberte si takový druh ryby, který chutná právě vám a nechte si chutnat!

Ingredience

  • 200 g filetů (volitelné – losos, treska apod. – bez kůže a kostí) 
  • 1 čajová lžička česnekové pasty
  • ½ čajové lžičky černého pepře
  • 3 polévkové lžíce hořčice
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce másla 

Postup

  • Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnekovou pastu s filety a dobře promíchejte. Zakryjte pánev a vařte 5–10 minut, dokud se filé neuvaří. 
  • V míse zatím smíchejte, pomocí mixéru, sýr, majonézu a hořčici. Měli byste získat hladkou směs.
  • Jakmile budou filety hotové, rozmačkejte je vidličkou a přidejte je do směsi s hořčicí. 
  • Vše dochuťte černým pepřem, dle vlastní chuti a promíchejte. 
  • Nyní můžete pomazánku natřít na oblíbené pečivo a ozdobit ji čerstvými bylinkami nebo zeleninou.

Hnědá pomazánka z filé, servírovaná s hnědým chlebem, rajčaty a salátem.
zdroj: ookingfromtheheart.co.za

Recept na falešnou pomazánku z krabích tyčinek

Připravte si jednoduchou a nijak drahou pomazánku, kterou je vhodné podávat ve všední den, ale také například na Silvestra!

Ingredience

  • 100 g krabích tyčinek
  • 100 g majonézy
  • 50 g taveného sýra 
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • citronová šťáva (z ¼ citronu)

Postup

  • Krabí tyčinky nakrájejte na drobné kousíčky. 
  • V misce smíchejte kousky krabích tyčinek s majonézou a sýrem. 
  • Ochuťte solí, pepřem a pokapejte citronovou šťávou dle vlastní chuti. 
  • Podávejte s čerstvým pečivem nebo oblíbenými sušenkami. 

Bílá pomazánka s čerstvými bylinkami, servírovaná s kulatými sušenkami.
zdroj: theseasonedmom.com

Nyní si můžete vyrobit vlastní domácí pečivo. Inspirujte se recenzemi domácích pekáren!

Falešný tatarák z brambor

Neholdujete masu? Pak si připravte výborný bramborový pokrm, který ocení nejen vegetariáni! 

Ingredience

  • 150 g brambor (vařených ve slupce)
  • 1 konzerva celých rajčat
  • 1,5 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 3 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 1 červená cibule (nakrájená najemno)
  • 2 polévkové lžíce kapary (nasekaných)
  • 5 baby okurek (nakrájených nadrobno)
  • hrst čerstvé petrželky (nasekané)
  • worcestrová omáčka (na dochucení)
  • tabasco (na dochucení)
  • balzamikový ocet (na dochucení)
  • tousty (nebo jiné oblíbené pečivo)

Postup

  • Brambory očistěte a dejte vařit. Po uvaření je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  • Rajčata z konzervy nakrájejte na 1,5cm kousky a přidejte k bramborám.
  • V misce smíchejte kečup, hořčici a worcestrovou omáčku s tabascem. 
  • Do misky přidejte i další ingredience a přimíchejte brambory s rajčaty.
  • Před podáváním směs pokapejte trochou balzamikového octa. 

Falešný tatarák z brambor a rajčat, zdobený čerstvými zelnými bylinkami.
zdroj: theanticancerkitchen.com

Tatarák chutná nejlépe s topinkou. Inspirujte se našimi recenzemi nejlepších topinkovačů.

Co jste o pomazánkách možná nevěděli

Recepty na falešné pomazánky je možné podávat nejen s pečivem, ale můžete je také přidávat do nejrůznějších pokrmů jako ochucovadlo. 

Pomazánka mění nejen chuť jídla, ale také jeho strukturu a celkově jej činí jemnějším a zajímavějším. 

Pomazánky můžete připravit nebo zakoupit ve formě pasty, tekutiny nebo pomletých potravin. 

Přejeme vám radost z přípravy a dobrou chuť! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X