Recept: Fazolová krémová polévka

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg bílých fazolí
  • 2 menší mrkve
  • 2 menší cibule
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 kostka bujónu
  • zakysaná smetana
  • sekaná pažitka.

Postup receptu

  1. Fazole v cedníku propláchneme, zalijeme je studenou vodou a necháme přes noc namočené
  2. Druhý den je i s vodou, ve které se máčely, uvedeme do varu, přidáme očištěnou mrkev a nakrájené cibule a vše uvaříme doměkka
  3. Uvařené fazole nesléváme, ale vyjmeme mrkve a trochu fazolí a zbytek rozmixujeme
  4. Do rozmixované části pak zavaříme světlou jíšku usmaženou ze sádla a hladké mouky
  5. Přidáme i masox, vše osolíme a opepříme a polévku povaříme
  6. Do hotové polévky vložíme nadrobno nakrájené mrkve, odložené fazole a sekanou pažitku
  7. Zakysanou smetanu můžeme vmíchat do polévky nebo ji přidávat až do talířů při podávání

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 15 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *