Fazolová polévka bulharská

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 15 dkg fazolí
  • 5 dkg celeru
  • 10 dkg mrkve
  • 5 dkg oleje
  • 10 dkg cibule
  • 2 dkg hladké mouky
  • 10 dkg kapie ( i sterilované)
  • sůl
  • česnek
  • 3 dkg slaniny
  • pažitka.

Postup receptu

  1. Namočené fazole uvaříme společně s celerem a mrkví
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku
  3. Jíšku zředíme a povaříme
  4. Spojíme s fazolemi, na kostičky nakrájíme celer, mrkev a kapii
  5. Okořeníme solí, česnekem a můžeme doplnit rozpuštěnou slaninou
  6. Nakonec přidáme pažitku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.