Recept: Fazolová polévka s kysaným zelím

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg fazolí
  • sůl
  • plátek slaniny (6-8 dkg)
  • 2 cibule
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • špetka chilli koření (nebo pálivé papriky či sekaná feferonka)
  • 40 dkg kysaného zelí
  • vývar nebo voda s kostkou bujónu
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 2 nožičky klobásy.

Postup receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka
  2. Vývar z fazolí scedíme do hrnce na polévku a doplníme jej na cca 1,5 l vývarem nebo vodou s kostkou masoxu
  3. Fazole zatím odložíme
  4. Na polovině nadrobno nakrájené slaniny osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli a zasypeme ji paprikou a chilli kořením
  5. Promícháme a vše přidáme do polévky, kam vložíme i překrájené zelí včetně nálevu
  6. Vše vaříme téměř doměkka
  7. Pal do polévky přidáme spařená a na kousky nakrájená rajčata, odložené fazole a vše krátce povaříme
  8. Nakonec polévku dochutíme ještě solí, pepřem, případně feferonkou a doplníme na kolečka nakrájenou klobásou osmahnutou na druhé polovině slaniny

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *