Nejlepší recept na kyselé fazolové lusky

Nejlepší recept na kyselé fazolové lusky
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • sáček mražených fazolových lusků
  • 200g šunkového salámu pokrájeného na kostičky
  • sůl
  • ocet
  • cukr
  • 1 smetana
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup receptu

  1. Lusky vaříme v menším množství vody (celková doba varu je asi 20 minut), aby byly ponořené, v případě potřeby podlijeme na požadované množství
  2. Přidáme šunkový salám
  3. Před koncem doby varu osolíme podle chuti (asi lžička), přisladíme (půl lžičky) a ochutíme lžící octa
  4. Kdo má rád, může přidat pepř
  5. Necháme přejít varem a zmírníme
  6. Do smetany zašleháme mouku a za stálého míchání vlijeme na lusky
  7. Necháme provařit mouku
  8. Poté případně dochutíme (dosolíme, dokyselíme)
  9. Podáváme s bílým pečivem
  10. Kdo má rád luštěniny nakyselo, je to rychlá večeře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X