Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- sáček mražených fazolových lusků
200g šunkového salámu pokrájeného na kostičky
sůl
ocet
cukr
1 smetana
3 lžíce hladké mouky
Postup receptu
- Lusky vaříme v menším množství vody(celková doba varu je asi 20 minut), aby byly ponořené, v případě potřeby podlijeme na požadované množství
- Přidáme šunkový salám
- Před koncem doby varu osolíme podle chuti( asi lžička), přisladíme (půl lžičky) a ochutíme lžící octa
- Kdo má rád, může si připepřit
- Necháme přejít varem a zmírníme
- Do smetany zašleháme mouku a za stálého míchání vlijeme na lusky
- Necháme provařit mouku
- Po té popřípadě dochutíme(dosolíme, dokyselíme)
- Podáváme s bílým pečivem
- Kdo má rád luštěniny nakyselo, je to rychlá večeře