Fazolové lusky nakyselo

Fazolové lusky nakyselo
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • sáček mražených fazolových lusků
    200g šunkového salámu pokrájeného na kostičky
    sůl
    ocet
    cukr
    1 smetana
    3 lžíce hladké mouky

Postup receptu

  1. Lusky vaříme v menším množství vody(celková doba varu je asi 20 minut), aby byly ponořené, v případě potřeby podlijeme na požadované množství
  2. Přidáme šunkový salám
  3. Před koncem doby varu osolíme podle chuti( asi lžička), přisladíme (půl lžičky) a ochutíme lžící octa
  4. Kdo má rád, může si připepřit
  5. Necháme přejít varem a zmírníme
  6. Do smetany zašleháme mouku a za stálého míchání vlijeme na lusky
  7. Necháme provařit mouku
  8. Po té popřípadě dochutíme(dosolíme, dokyselíme)
  9. Podáváme s bílým pečivem
  10. Kdo má rád luštěniny nakyselo, je to rychlá večeře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X