Fazolový pekáček s mletým masem

Fazolový pekáček s mletým masem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 sáček fazolí (bílé nebo červené)
  • 3 cibule
  • 30 dkg mletého masa
  • 3 dl zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika a další koření podle chuti.

Postup receptu

  1. Fazole den předem namočíme a druhý den je uvaříme doměkka
  2. Mleté maso osolíme, opepříme a orestujeme je na pánvi
  3. Do tukem vymazaného pekáče dáme vrstvu z části uvařených a scezených fazolí, na ně na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a solí, případně i dalším kořením a na cibuli dáme orestované mleté maso
  4. Vrstvy ještě alespoň jednou opakujeme
  5. Poslední vrstvou jsou fazole
  6. Vše zalijeme několika lžícemi vývaru z fazolí a zakysanou smetanou a v troubě zapékáme asi 20-30 minut
  7. Podáváme s čerstvou zeleninou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X