Fazolový perkelt

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky fazolí
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 dkg slaniny
  • 1 malý rajčatový protlak nebo přiměřené množství kečupu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sladká paprika
  • chilli koření
  • kari koření
  • sůl.

Postup receptu

  1. Fazole namočíme den předem a druhý den je uvaříme doměkka
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a osmahneme na ní kostičky cibule a mrkve
  3. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z fazolí, vmícháme protlak nebo kečup, papriku, sůl, špetku chilli a kari koření a chvíli povaříme
  4. Fazole promícháme s osmaženou zeleninou, zalijeme omáčkou, přidáme drobně usekaný česnek a ještě povaříme
  5. Příloha
  6. chléb nebo bílé pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.