Ingredience
- 300 g fazolí
- 2 lžíce oleje
- cibule
- sůl
- trocha pepře
- ocet.
Postup receptu
- Fazolky namočíme a necháme 3 hod namočené, pak je uvaříme do měkka
- Uvařené necháme okapat osolíme je přikápneme ocet, přidámče jemně nakrájenou cibulku můžeme i čerstvou petrželku pokud ji máme a vše dobře promícháme
jedla jste ho někdy osobně nebo jste ho pouze stáhla s internetu?
Dívám se, že tady píše paní Lucy. Já jsme ho osobně ochutnala, ale chybí tam rajčátka a paprika.
Taky mě to příjde takové strohé:). Rajčata se tam hodí, ale cherry a paprika, víc bych tam toho nedávala asi.
ja ho zkousela a pridala jsem si tam slaninku osmahnutou a je to mnam a neprislo mi to nijak strohe ta slaninka tomu dodala to prave orechove:)
no strohé to bylo,do té doby než jste tam dala tu slaninu:)D jinak tohle je zřejmě jen odněkud stáhnutá půlka receptu:((
Milé dámy, dělávám fazolový salát často, ale bez orestované anglické slaniny, nebo uzeného špeku to není ono.
U nás děláme fazolový salát na kyselo a je výborný. K uvařeným bílým fazolím přidáme nasekanou cibulku, nadrobno nakrájenou kyselou okurku a na kostičky nakrájeným zavináčem. Poměry množství dle chuti. Ochutím nálevem z okurek, případně trochu přikyselím octem a zakápnu olejem. Pak už jen promíchat a baštit.