Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru z masa
  • masoxu nebo zeleniny
  • 3 větší brambory
  • 1/4 l smetany
  • 2 žloutky
  • mletý pepř
  • sůl
  • majoránka
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj oloupané, na nudličky nastrouhané brambory
  2. Mírným varem vaříme asi 10 minut
  3. Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky a už nevaříme, jen prohřejeme
  4. Ochutíme pepřem, solí, majoránkou a petrželkou nebo pažitkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X