Francouzské brambory

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 větších brambor uvařených ve slupce
  • 1 cibule
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 25 dkg uzeného masa
  • 10 dkg sýra
  • 1 kapie
  • sůl
  • pepř
  • 1/4 kostky másla
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • tuk na vymazání.

Postup receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme na tenké plátky a část jich rozložíme do tukem vymazaného pekáče
  2. Osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme pokrájenou cibuli, na plátky pokrájená vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, na kostičky pokrájený sýr a na nudličky pokrájenou kapii
  3. Překryjeme zbytkem brambor, osolíme, opepříme, pokapeme rozehřátým máslem a v horké troubě pečeme asi 5 minut
  4. Pak zalijeme osoleným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a pečeme dále ještě asi 20 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.