Recept: Francouzské brambory

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1.5 až 2 kg brambor
  • kořenová zelenina
  • 1 cibule
  • 30dkg slaniny
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr
  • tuk

Postup receptu

  1. Brambory povaříme do poloměka asi 30 minut
  2. Mezi tím si nákrájíme slaninu na plátky, kořenovou zeleninu a cibuli
  3. Rozšleháme si 2 až 3 vejce
  4. Slaninu společně s cibulkou osmahneme, pak oloupeme brambory a nakrájíme na plátky
  5. Vymastíme tukem pečící mísu, vložíme první vrstvu brambor, na ni dáme opečenou slaninu s cibulkou a zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme další vrstvu brambor
  6. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 180 °C a pečeme 20 minut
  7. Potom zalijeme rozšlehanými vejci a můžeme přidat i nastrouhaný tvrdý sýr
  8. Po asi 3 až 5 minutách vytáhneme z trouby a můžeme podávat
  9. Jako doplněk je vhodná kyselá okurka nebo čalamáda

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 2 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *