Francouzské brambory

Francouzské brambory
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1.5 až 2 kg brambor
  • kořenová zelenina
  • 1 cibule
  • 30dkg slaniny
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr
  • tuk

Postup receptu

  1. Brambory povaříme do poloměka asi 30 minut
  2. Mezi tím si nákrájíme slaninu na plátky, kořenovou zeleninu a cibuli
  3. Rozšleháme si 2 až 3 vejce
  4. Slaninu společně s cibulkou osmahneme, pak oloupeme brambory a nakrájíme na plátky
  5. Vymastíme tukem pečící mísu, vložíme první vrstvu brambor, na ni dáme opečenou slaninu s cibulkou a zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme další vrstvu brambor
  6. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 180 °C a pečeme 20 minut
  7. Potom zalijeme rozšlehanými vejci a můžeme přidat i nastrouhaný tvrdý sýr
  8. Po asi 3 až 5 minutách vytáhneme z trouby a můžeme podávat
  9. Jako doplněk je vhodná kyselá okurka nebo čalamáda
Komentáře
  1. Hmmm dobrý nápad, zkusila jsme a opravdu je to dobré, takové jiné než jak jsme zvyklý díky za typ.

  2. Já místo smetany tam dávám bílý jogurt a to dokonce tři na větší varku asi pro 4 lidi.

  3. Vařím co nejzdravěji takže bílý jogurt dávám kamkoliv to jde držím si linii a taky kvůli zdraví.

  4. No s bílím jogurtem zapečeným jsme snad nikdy nic nejedla a taky mě to strašně zajímá, musím to vyzkoušet?)

  5. ještě mě tam chybí do toho jogurtu bazalka a česnek a pak teprve s tím zalít a brabory jen smaorné bez zeleniny a ot je pak výborná letní večeře.

  6. U nás tma vede točený salámek osmažený s cibulkou do těch brambor a ještě hodně česneku s vajíčkem.

  7. s tím salámkem s vámi souhalsím a ještě místo toho zkuste taky slaninku ta to víc provoní a cibulku taky.

  8. Dala jsme tam libeček ze zahrádky a bylo to vítečné 🙂 ani jsem nečekala co to s tím chuťově provede:)

  9. Zítra je budu dělat a dám si do nich aji nivu nastrouhanou a hodně česneku zkuste to:)

  10. Já do nich dávám škvarky a hosně česneku a sýru a to máte vidět ty kobylky jak papkají:)))

  11. Dáváme odjakživa uzené, cibulku, sůl a pepř a nakonec jen vajíčko a je hotovo, tak to máme nejraději.

  12. jakmile se to přepaplá neni to ono a helvně už to nejsou naše české francouzké brambory:)znám z vlastní zkušenosti ne:)))))) radši méně než více klasika jak je tady napsaná

  13. Mě to neláká u nás tam nesmí ch\bět uzené nebo slaninka, sýr, cibule a vajíčka jinak nic víc bych tam si nedávala

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X