Francouzské brambory s pórkem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vařených brambor
  • 1/2 l mléka
  • 3 polévkové lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 středně velké pórky
  • 2 celá vejce
  • 30 dkg měkkého salámu ( i točeného)
  • pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Svaříme 1/4 l mléka
  2. Uvařené a oloupané brambory pokrájíme na kostičky
  3. Mléko ochutíme solí, pepřem a muškátem a zašleháme do něho vejce
  4. Pórek nakrájíme na kroužky, salám na kostičky a společně opečeme na tuku
  5. Na zbylém másle zpěníme mouku, za stálého míchání ji rozředíme druhým 1/4 l mléka a povaříme
  6. Stranou odložíme 2 lžíce sýra a zbytek vmícháme do připravené omáčky
  7. Vymazaný pekáč naplníme připravenými brambory, přilijeme mléko s vejci, navrch přidáme pórek se salámem a nakonec všechno zalijeme sýrovou omáčkou
  8. Zapékáme a chvíli před dopečením posypeme odloženým sýrem
  9. Hotové můžeme ještě posypat petrželkou nebo pažitkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.