Francouzské brambory s uzeným žebírkem. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg brambor, 30 dkg masa ze žebírek, sádlo nebo olej, 2 dl kysané smetany, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, mletý pepř, sůl..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg brambor
- 30 dkg masa ze žebírek
- sádlo nebo olej
- 2 dl kysané smetany
- 2 vejce
- 10 dkg strouhaného sýra
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky
- Uzená žebírka uvaříme a maso obereme a nakrájíme nadrobno
- Do vymazaného pekáčku klademe na plátky nakrájené brambory, na ně nadrobno nakrájené maso
- osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými v kysané smetaně, do níž jsme vmíchali strouhaný sýr
- Zapékáme asi 1/2 hodiny