Frankfurtská polévka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5 dkg tuku
  • kousek cibule
  • 6 dkg hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • 1,2 l vody
  • mletý pepř
  • 1,5 dl mléka
  • sůl
  • papriková vegeta
  • 1 párek
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mouku, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody
  2. Rozšleháme a za častého míchání vaříme 20 minut
  3. Doplníme zbytkem vody, osolíme, opepříme, zahřejeme k varu a přidáme mléko, vegetu, na tenká kolečka pokrájený párek a vaříme 5 minut
  4. Dochutíme a při podávání sypeme sekanou petrželkou

Komentáře

  1. Mě se asi nějak nepovedla, pořád mě nešlo ji ochutit, když si ji někde dáme, tak je výborná, ale po domácku nic moc.

  2. Já do ní přidávám i brambory, naopak mléko spíše nedávám, i tak je polévka jedna radost, miluju jí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.