Galantina

Galantina nesmí chybět na každém rautu

Pochází původem z francouzské kuchyně, jedná se o drůbeží nebo kachní roládu, která je připravená z vykostěného masa a naplněna velmi jemnou nádivkou, která mívá obvykle rozmixovanou konzistenci.

Z čeho je připravená fáš ?

  • z velmi jemně namletého masa
  • do pomletého masa vmícháme na kostičky nakrájený uzený jazyk, šunku, slaninu, drůbeží játra, žampióny, lanýže, pistácie…
  • dochucujeme vhodným kořením, vínem nebo brandy

Jak se galantina upravuje a podává ?

Aby se galantina při teplené úpravě nerozpadla a měla potřebný tvar, stáhne se provázkem. Takto připravené maso se vždy táhnutím vaří v telecím vývaru s kořenovou zeleninou popřípadě v páře. Po vychladnutí a ztuhnutí se podává za studenanakrájená na velmi jemné plátky. Pro slavnostnější příležitosti a do studeného bufetu se potírá nebo zdobí rosolem. Skvěle chutná s pikantními doplňky,  výraznými brusinkami nebo čatní a doplnit listovým salátkem nebo bílým pečivem.

Galantina

zdroj : www.fotosfotos.eu

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také
10:00