Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst krájených rajčat nebo protlaku
- trochu soli a pepře
- 600 g chlazených gnocchi
- šalvěj a hrubě nakrájený sýr.
Postup receptu
- Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a dejte do hrnce spolu s rajčaty
- Omáčku přiveďte k varu, okořeňte a asi 5 minut povařte
- Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu těstovin
- Slijte je a nechte okapat
- Omáčku znova dochuťte
- Gnocchi promíchejte s omáčkou, připadně ozdobte sýrem výborná je niva nastrouhaná
Těstoviny jsou rychlé a docela dobré. Kdo se chce najíst rychle bez stání u plotny ať volí tuhle variantu Ahoj.
no gnocchi jse dají už dávno koupit hotové paní Sašo:)))takže volím radši gnocchi
Do této omáčky dávám místo šalvěje na jemno čerstvou bazalku a je to s tím mnohem chutnější.
Ještě si je sypu parmazánem, možná to tam nepatří, ale mě to chutná.
U nás štolu dělává naše prababička a má na to svůj recept, který koluje jen v rodině a je skvělá, lpeší jsem v životě nejedla ani od profi cukráře:)
Zkuste místo sýra nastrouhat slaný tvaroh nebo balkánský sýr, ale vysušený nesmí být moc mokrý.
A co bazalečka ta mě tam chybí a olivový olej také