Gnocchi rajčatové omáčce

Gnocchi rajčatové omáčce
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst krájených rajčat nebo protlaku
  • trochu soli a pepře
  • 600 g chlazených gnocchi
  • šalvěj a hrubě nakrájený sýr.

Postup receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a dejte do hrnce spolu s rajčaty
  2. Omáčku přiveďte k varu, okořeňte a asi 5 minut povařte
  3. Gnocchi uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu těstovin
  4. Slijte je a nechte okapat
  5. Omáčku znova dochuťte
  6. Gnocchi promíchejte s omáčkou, připadně ozdobte sýrem výborná je niva nastrouhaná
Komentáře
  1. Těstoviny jsou rychlé a docela dobré. Kdo se chce najíst rychle bez stání u plotny ať volí tuhle variantu Ahoj.

  2. Do této omáčky dávám místo šalvěje na jemno čerstvou bazalku a je to s tím mnohem chutnější.

  3. U nás štolu dělává naše prababička a má na to svůj recept, který koluje jen v rodině a je skvělá, lpeší jsem v životě nejedla ani od profi cukráře:)

  4. Zkuste místo sýra nastrouhat slaný tvaroh nebo balkánský sýr, ale vysušený nesmí být moc mokrý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X