Recepty na křehké kuřecí maso s nadýchanými gnocchi. Připravte si tuto lahůdku jako praví Italové

Recepty na měkké gnocchi s lahodným kuřecím masem, jsou tak lahodné!

Zkuste je v nejrůznějších kombinacích a vyberte si svou nejoblíbenější?

Jakými začnete?

Smetanové gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Tento recept na špenátové kuřecí noky, bude chutnat celé rodině. Podávejte je jako hlavní jídlo po nejlepší špenátové polévce, kterou si díky nám můžete připravit.

Co budeme potřebovat

  • 450 g bramborových noků
  • 650 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička italského koření
  • 5 lžic másla
  • 1 střední cibule (nakrájená na kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 240 ml kuřecího vývaru
  • 125 ml husté smetany ke šlehání
  • 150 g nastrouhané mozzarelly
  • 300 g baby špenátu
  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu (pro podávání)
  • 1 lžička vloček červené chilli papričky (volitelně)

Postup

  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Dobře sceďte a dejte stranou.
  • Mezitím ochutíme kuřecí maso solí, pepřem, paprikou a ve velké pánvi na střední teplotu rozpustíme 2 lžíce másla.
  • Přidejte kuřecí stehna do pánve a vařte dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
  • Vyjměte kuřecí stehna z pánve a dejte stranou.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte zbývající 3 lžíce másla.
  • Přidejte cibuli a vařte za častého míchání do měkka, asi 2-3 minuty. Vmíchejte česnek a italské koření, dokud nebude voňavé, asi 1 minutu.
  • Postupně přidejte kuřecí vývar a za stálého šlehání vaříme asi 2 minuty.
  • Vmíchejte smetanu a nastrouhanou mozzarellu, dokud se nespojí a nezhoustne, asi 1-2 minuty. Vše dochutíme solí a pepřem, dle chuti.
  • Vmíchejte noky a špenát, dokud špenát nezvadne, asi 1-2 minuty.
  • Uvařená kuřecí stehna vraťte na pánev s gnocchi a špenátem.
  • Špenátové kuřecí gnocchi ihned podávejte s čerstvou nasekanou petrželkou, vločkami červené chilli papričky a posypané parmazánem.
Krémové noky ve smetanové omáčce se špenátem.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Kuřecí gnocchi s rajčaty

Tento krémový kuřecí pokrm se připravuje tak rychle, že ho budete moci servírovat na stůl za pouhých 10 minut! Jestli hledáte další inspiraci na rychle recepty vyzkoušejte naše zapečené italské panini.

Co budeme potřebovat

  • 100 g crème fraîche (čerstvý sýr př. Philadelphia)
  • 5 g kuřecího bujónu
  • 30 g protlaku
  • 250 g kuřecího stehna nakrájeného na kostičky
  • 350 g noků
  • 80 g baby listového špenátu
  • 125 g cherry rajčat
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • rostlinný olej

Postup

  • Rozehřejte velkou pánev s kapkou rostlinného oleje na středně vysokou teplotu.
  • Rozehřejte na druhou samostatnou velkou pánev středně vysokou teplotu a vydatně kápněte olivovým olejem.
  • Cherry rajčata nakrájejte na polovinu.
  • Když je pánev s rostlinným olejem rozpálená, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí stehno s protlakem a vařte 2-3 minuty dozlatova.
  • Jakmile je druhá pánev rozpálená, přidejte noky a dochuťte špetkou soli.
  • Gnocchi vařte 4–5 minut nebo dokud nezezlátnou a nezačnou křupat.
  • Gnocchi jednou za čas promíchejte na pánvi, abyste měli jistotu, že jsou celé křupavé!
  • Špenát, bujón a rozpůlená cherry rajčata přidejte ke kuřeti se špetkou soli a černého pepře.
  • Vařte 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne a kuře není propečené.
  • Jakmile je kuře hotové, přidejte čerstvý sýr a vše dobře promíchejte.
  • Jakmile budou křupavé, přidejte gnocchi do smetanové rajčatové a kuřecí omáčky a vše promíchejte.
Pánev plná směsi rajčatového protlaku, noků a čerstvého sýra.
Zdroj: wanderlustandwellness.org

Gnocchi s kuřecím masem a kari

Za 20 minut s několika ingrediencemi vznikne tento snadný recept na gnocchi se zeleninou a masem přelité bohatou smetanovo rajčatovou omáčkou inspirovanou Indií. Zakousněte k němu i měkký naan, který si můžete připravit podle našeho postupu, nebo si připravte jinou indickou dobrotu, jako je máslové kuře s rýží.

Co budeme potřebovat

  • 400 gramů čerstvých gnocchi
  • 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (nebo kapusty)
  • 2 kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)

Na omáčku

  • 3 lžíce másla
  • 1 střední cibule (nakrájená)
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 420 ml rajčatové omáčky
  • 120 ml smetany na vaření

Koření na omáčku

  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička Garam Masala
  • 1 lžíce Tandoori Masala (nebo kari)
  • 1 lžička kari

Postup

  • Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a dejte stranou.
  • Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte máslo a nechte rozehřát.
  • Přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a opékejte, dokud není propečené. Dejte stranou.
  • Zatímco se noky vaří ve vroucí vodě, rozpusťte ve velké pánvi na střední teplotu máslo. Přidejte cibuli a česnek a vařte 4-5 minut, dokud cibule nezměkne.
  • Vmíchejte koření na omáčku. Přidejte rajčatovou omáčku a smetanu a vařte na středním stupni 5 minut, aby se rozvinuly chutě.
  • Vmíchejte špenát, dokud nezvadne a poté přidejte kuřecí maso.
  • Vmíchejte uvařené gnocchi, dokud se neprohřejí asi 2 minuty.
  • Ochutnejte a upravte koření, v případě potřeby přidejte sůl nebo více koření.
  • Ozdobte petrželkou nebo koriandrem a podávejte podle potřeby s teplým naanem.

Místo naanu si můžete připravit i lahodný domácí chléb. Tensi připravíte jedině ve kvalitní domácí pekárně. Podívejte se na naši recenzi a vyberte si tu správnou.

Krémová směs kuřecího masa, smetany a indického kari.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Kuřecí gnocchi na másle

Tento snadný recept na gnocchi s kuřecím masem bez smetany, je lehčí, zdravější a rychlejší na přípravu. Nebo si připravte zdravější verzi italských lasagní z cukety!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 kuřecí prsa
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka černého pepře
  • 450 g bramborových noků
  • 60 g másla
  • 400 g listů baby špenátu (nebo nakrájených listů kapusty)
  • 400 g sladké kukuřice (okapaná)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

  • V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Prsa opékejte v pánvi na oleji 6 až 8 minut z každé strany, dokud nebude zlatavě hnědé.
  • Přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Prso nakrájejte na plátky.
  • Gnocchi připravte ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
  • Rozpusťte máslo ve stejné pánvi na střední teplotu, pokračujte ve vaření 2 až 3 minuty nebo dokud máslo nezíská zlatohnědou barvu.
  • Přidejte noky, špenát a kukuřici na pánev, vařte 3 až 5 minut, dokud noky nejsou zlatavě hnědé a špenát lehce nezvadne.
  • Přidejte kuře a ohřejte.
  • Těsně před podáváním posypte parmazánem.
Gnocchi opečené na lahodném másle a bylinkách s kuřecím masem.
Zdroj: eatwell101.com

Zapečené sýrové gnocchi z kuřecího masa

Krémový pokrm připravený z měkkých noků, z marinovaného rozmarýnovo-česnekového kuřete a bohaté smetanové omáčky s jemným baby špenátem, díky kterému budete olizovat talíř!

Co budeme potřebovat

  • 3–5 středních kuřecích prsou
  • 1 lžíce mletého rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce másla
  • 3–4 šálky baby špenátu (nahrubo nakrájeného)
  • 450 g noků

Na omáčku

  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce mouky
  • 375 ml plnotučného mléka
  • Špetka kajenského pepře
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžíce mletého rozmarýnu
  • 350 g strouhaného sýra
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • Nakrájená čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  • Ve střední misce smíchejte kuřecí prsa s rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem a citronem. Zakryjte a nechte 30 minut marinovat.
  • Jakmile je kuře marinované, rozpusťte máslo ve velké pánvi na střední teplotu.
  • Kuře posypte solí a pepřem a opečte z obou stran do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Přesuňte kuřecí prsa na jednu stranu pánve.
  • Přidáme nakrájený špenát na druhou stranu pánve a za občasného míchání vaříme, dokud nezačne vadnout, asi 1-2 minuty. Pánev dejte stranou.
  • Máslo rozpusťte v samostatné pánvi na střední teplotu.
  • Přidejte nasekaný česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 1-2 minuty.
  • Vmíchejte mouku a vařte 1-2 minuty.
  • Postupně zašleháme mléko. Vařte za stálého šlehání asi 2-3 minuty.
  • Vmíchejte kajenský pepř, muškátový oříšek, rozmarýn a strouhaný sýr, dokud mírně nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem, podle chuti.
  • Noky uvařte podle návodu na obalu. Sceďte v cedníku a dejte stranou.
  • Na pánev s kuřecím masem a špenátem přidejte uvařené noky a smetanovou omáčkou. Jemně promíchejte.
  • Pečte v troubě 25–30 minut, nebo dokud nebude kuře propečené a sýr nebude bublat.
  • Podávejte ozdobené petrželkou.

Máte chuť na něco zapečeného, ale noky to nejsou? Připravte si jednoduché, rychlé a lahodné recepty na zapečené palačinky! Jsou dokonalé.

Perfektní kombinace sýru s noky a kuřecím masem.
Zdroj: saltandlavender.com

Jak si připravit domácí bramborové gnocchi?

  • 1 kg brambor
  • 350 g polohrubé mouky

Postup

  • Brambory omyjte (neloupejte!) a vložte je do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
  • Vařte asi 20 minut.
  • Moukou posypte na pracovní plochu.
  • Ještě horké brambory rozmačkáme a přidáme k mouce.
  • Brambory zapracujeme s moukou, dokud nezískáte měkké, vláčné těsto.
  • Těsto rozválejte na špalky o tloušťce asi 2 cm a nakrájejte je na kousky.
  • Pro vaření noků přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a přidejte noky.
  • Jakmile noky začnou plavat, jsou hotové (obvykle to trvá 2 až 3 minuty).

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X