Pravé domácí italské gnocchi z brambor

Pravé domácí italské gnocchi z brambor

Doba přípravy: 70 minut 
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 15 dkg hrubé mouky
  • sůl

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka
  2. Uvařené brambory scedíme a ihned prolisujeme lisem na brambory
  3. Posypeme je moukou a necháme zchladnout
  4. Pak přidáme vejce, sůl, máslo a vypracujeme hustší těsto
  5. Vytvarujeme z něj šišku o průměru asi 4 cm a rozkrájíme ji na 2,5–3 cm silné kousky
  6. Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě
  7. Jakmile vyplavou na povrch, vybereme je děrovanou lopatkou a promastíme
  8. Podáváme jako přílohu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X