Pravé gnocchi z brambor

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • 15 dkg hrubé mouky
  • sůl.

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka
  2. Uvařené brambory scedíme a ihned prolisujeme lisem na brambory
  3. Posypeme je moukou a necháme zchladnout
  4. Pak přidáme vejce, sůl, máslo a vypracujeme hustší těsto Vytvarujeme z něj šišku o průměru asi 4 cm a rozkrájíme ji na 2,5-3 cm silné kousky
  5. Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě
  6. Jakmile vyplavou na povrch, vybereme je děrovanou lopatkou a promastíme
  7. Podáváme jako přílohu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.