Gnocchi zapečené se sýrem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l mléka
  • 25 dkg moučné krupice
  • 3 žloutky
  • 12 dkg másla
  • sůl
  • 10 dkg strouhaného sýra.

Postup receptu

  1. Mléko zahřejeme až k varu, za stálého míchání sypeme do mléka tenkým pramínkem krupici a vaříme tak dlouho, až hmota zhoustne
  2. Odstavíme a necháme trochu prochladnout
  3. Pak postupně přidáváme žloutky, máslo a sůl a vše dobře propracujeme
  4. Hmotu rozetřeme na olejem pomaštěný plech asi na výšku 1 cm a necháme zcela prochladnout
  5. Pak z vychladlé hmoty vykrajujeme kolečka nebo čtverečky či jiné tvary
  6. Ty skládáme po vrstvách do máslem vymazaného malého pekáčku nebo zapékací misky
  7. Každou vrstvu posypeme sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem
  8. Poslední vrstvou bude sýr
  9. Pokapeme zbytkem másla a zapečeme dozlatova
  10. Poznámka: Toto jídlo lze udělat i z moučných nebo bramborových noků, které však předem uvaříme
  11. Pod sýr se může dát i trochu jemné uzeniny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.