Grilovací koření

Český trh nabízí široký výběr různých druhů grilovacích koření a grilovacích přípravků. Poznat a vybrat si to kvalitní grilovací koření, je pro laika, či obyčejného zákazníka nadlidský problém a proto jsme opět tady s radou jak rozpoznat kvalitní grilovací koření. Máme zde pár základních rad a informací, jak by se měl zákazník v tomto nepřeberném množství orientovat.

Jak rozpoznat kvalitní grilovací koření?

Ne vždy bývá pravidlem, že dražší koření musí být za každou cenu kvalitnější. Většinou to tak ovšem je a to hned z několika důvodů. Kvalitní surovina se většinou nakupuje za vyšší nákupní cenu a tím v konečném výsledku bývá konečný produkt dražší, než jeho kolikrát umělá či extrahovaná kopie.
Kvalitní koření nemívá vysoký obsah soli
První záporným poznatkem při výběru grilovacího koření, je obsah soli v přípravku na grilování. Pokud je obsah soli v kořenícím přípravku na grilování větší, bývá grilované maso slané a suché. Není natolik provoněné, protože v něm na úkor soli chybí koření. Ideální kořenící přípravek ke grilování mívá mezi 20% – 40% soli. Kořenící přípravky s nižším podílem soli si můžete dosolit sami dle chuti v kuchyni, zato u grilovacího koření, kde je vyšší obsah soli musíte ostražitě dbát na dávkování a popřípadě potírku více rozředit.

Kvalitní koření nesmí obsahovat extrakty koření

Běžně se stává, že jsou v regálech obchodů, či na pultech prodejců sáčky s kořením v neprůsvitné fólii, což je docela i fakt, že se výrobce za své koření stydí a nebo něco před Vámi schovává. To co před Vámi vesměs schovává je grilovací koření neurčité barvy, chuti, a vůně. Je to dáno tím, že se více či méně skládá z extraktů koření, tedy pouze z výtažků a umělých napodobenin, které se kolikrát schovávají za kouzelná ,,éčka,, Pokud se ve výrobku nachází hodně éček a extraktů, tak u grilování neuspějete, protože se Vám na roštu grilu, či grilovací desce přiškvaří, přičemž se na grilovaném mase objeví i černá spálenina připomínající gumu.

Zkuste tyto recepty

Ztracené vejce

Ztracená vejce se sýrovou omáčkou

Žralok na víně

Znojemské vepřové maso

Základ úspěchu při grilování

Základem pro úspěch při grilování, je mít kvalitní surovinu koření na grilování. Kvalitní grilovací koření krásně provoní grilované maso, či zeleninu a příjemně jej dochutí. Vhodné je maso před grilováním naložit v láku s kvalitním koření. Po samotném ugrilování masa, mašlovačkou lehce maso před podáváním potřeme potírkou s grilovacím kořením a můžeme servírovat.
Grilovací koření 50g za 35,- Kč nebo zadarmo při nákupu nad 200,- Kč
Doporučujeme Vám koupi kvalitního grilovacího koření od společnosti KOŘENÍ ROSSK s.r.o. , které splňuje vysoké nároky na kvalitu a čerstvost koření, se kterým při grilování zaručeně uspějete a grilování pro vás bude radost. Maso je nádherně provoněné a chutné, plné šťávy a to mnohdy ještě navíc bez přidaného glutamanu.

Zdroj: levnekoreni.cz

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 13 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *