Výborné recepty na grilované pochoutky v alobalu na jednom místě. Inspirujte se!

Také milujete grilování?

Ale už vám dochází inspirace?

Vyzkoušejte naše recepty na grilování v alobalu!

Máme pro vás 5 pochoutek, které uspokojí i ty největší fajnšmejkry.

Tak pojďme na to!

Grilovaná zelenina v alobalu s balsamikovou zálivkou

Výborný teplý předkrm, doplněk ke grilovaným masům, ale i samostatný hlavní chod, kterým jistě potěšíte nejen vegetariány či hosty na dietě.

INGREDIENCE

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
  • 2 houby Portobello nebo velké žampiony
  • 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
  • 2 rajčata nakrájené na polovinu
  • 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky

Na zálivku:

  • 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
  • 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
  • 1 lžíce utřeného česneku
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

POSTUP

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku.
  2. Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijte připravenou zálivkou.
  3. Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabalte do alobalu a vytvořte pevné balíčky.
  5. Vložte buď přímo na gril, nebo můžete grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.
Zelenina v alobalu připravovaná na grilu.
www.chelseasmessyapron.com

Grilovaný hermelín s olivami

K létu patří grilování a k němu i šťavnaté steaky, misky plné čerstvého salátu a …GRILOVANÝ HERMELÍN! Pochutnají si na něm masožravci i vegetariáni a je to rychlá a jednoduchá pochoutka, kterou připravíte raz dva.

INGREDIENCE

  • 2 hermelíny
  • 1 červená cibule
  • 10 zelených oliv plněných česnekem
  • 4 stroužky česneku
  • trocha oleje
  • grilovací koření
  • pizza koření

POSTUP

  • Nejprve si nastříhejte 2 kusy alobalu, větší čtverce, abyste je mohli i s nádivkou zavinout do balíčku.
  • Nakrájejte si červenou cibuli a zelené olivy.
  • Hermelín vyjměte z alobalu a ten vyhoďte.
  • Do středu alobalu nalijte trošku oleje, posypte grilovacím kořením a na něj položte hermelín.
  • Hermelín posypte připravenou cibulí a olivami, vršek i kolem dokola.
  • Pokapejte troškou oleje, zasyptee pizza kořením, zaviňte do balíčků a dáme na gril.
  • Podávejte s domácími chipsy nebo pečenými bramborami s rozmarýnem, případně jen tak se salátem.
Hermelín v alobalu s olivami a červenou cibulkou.
www.tinkinerecepty.sk

Vyzkoušejte i našich dalších 6 nejlepších receptů s hermelínem a vykouzlete svým strávníkům spokojený úsměv na rtech.


Losos na grilu s citrónem a koprem

Kdo by nemiloval lososa! A co teprve grilovaného. Vyzkoušejte následující recept, který je jednoduchý a chutný a zaručeně se stane hitem vašich letních grilovaček.

INGREDIENCE

  • 750 g filetu z lososa
  • 1 malý svazek čerstvého kopru
  • 1 střední citron plus další pro podávání
  • 2 lžíce rozpuštěného másla nebo řepkového či olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

POSTUP

  • Lososa vyndejte z lednice a nechte 10 minut stát při pokojové teplotě, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
  • Předehřejte venkovní gril na teplotu cca 190 stupňů celsia.
  • Pečicí plech s okrajem (dostatečně velký, aby se do něj vešel kus lososa) vyložte velkým kusem hliníkové fólie.
  • Alobal lehce postříkejte olejem ve spreji.
  • Poté doprostřed naaranžujte několik snítek kopru.
  • Citrony nakrájejte na tenké plátky a polovinu plátků poskládejte doprostřed s koprem.
  • Navrch položte lososa.
  • Lososa pokapejte rozpuštěným máslem.
  • Posypte solí a pepřem.
  • Navrch nasypte česnek a na lososa položte ještě trochu kopru a zbývající plátky citronu.
  • Nakrájejte asi lžíci zbývajícího kopru a nechte si ho k podávání.
  • Sklopte strany alobalu nahoru a přes vršek lososa, dokud nebude zcela uzavřen.
  • Pokud váš kus alobalu není dostatečně velký, položte na něj druhý kus a přehněte okraje tak, aby se vytvořil uzavřený balíček.
  • Uvnitř alobalu ponechte malý prostor pro cirkulaci vzduchu.
  • Zabaleného lososa opatrně nasuňte na gril.
  • Zavřete gril a grilujte lososa 14–18 minut, dokud nebude v nejtlustší části téměř úplně propečený.
  • Doba grilování se bude lišit v závislosti na tloušťce vašich filetů.
  • Otevřete gril a opatrně otevřete alobal tak, aby byl vršek ryby zcela odkrytý (pozor na horkou páru).
  • Zavřete gril a pokračujte v grilování, dokud není ryba úplně propečená, ještě asi 3 minuty.
  • Vyjměte lososa z grilu.
  • Pokud se vám zdá, že losos stále není úplně hotový, můžete alobal zabalit zpět nahoru a nechat ho několik minut odpočinout.
  • Nenechávejte ho však v alobalu příliš dlouho.
  • Chcete-li podávat, nakrájejte lososa na porce.
  • Odstraňte vrchní snítky kopru a vyhoďte.
  • Posypte čerstvě nasekaným koprem a doplňte extra citrónovou šťávou podle potřeby.
Grilovaný losos v alobalu s plátky citronu a čerstvým koprem.
www.wellplated.com

Máme pro vás i další chutné recepty na ryby na grilu 6x jinak. Pochutná si opravdu každý!

Grilovaná kuřecí prsa v BBQ omáčce se zeleninou

Šťavnaté kuřecí maso naložené v BBQ omáčce grilované se zeleninou v alobalu zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky! Lahodné balíčky si můžete připravit na grilu i v troubě.

INGREDIENCE

  • 1 batát, nakrájený na kostky
  • 2 papriky, nakrájené na plátky
  • 1 cuketa, nakrájená na půlkolečka
  • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička mleté ​​papriky
  • ½ lžičky sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ⅓ šálku barbecue omáčky
  • čerstvý koriandr k podávání
  • nakrájené avokádo k podávání

POSTUP

  • Rozpalte gril na středně vysokou teplotu.
  • Na čistou pracovní plochu položte 4 velké kusy odolné hliníkové fólie (nebo zdvojené běžné hliníkové fólie).
  • Na každý kousek alobalu položte stejné množství batátů, papriky a cukety plus 1 kuřecí prso a 1 plátek slaniny.
  • Smíchejte sůl, pepř, chilli, mletou papriku, sušenou cibuli a sušený česnek v malé misce.
  • Kuře a zeleninu pokapejte olivovým olejem a posypte kořením.
  • Vetřete koření a olej do kuřecích prsou a pořádně směsí obalte i zeleninu.
  • Kuře položte na zeleninu a prsíčka potřete polovinou barbecue omáčky..
  • Zabalte každý balíček tak, že spojíte dvě strany k sobě, sklopíte alobal dolů do středu a přehnete dva konce balíčku.
  • Grilujte balíčky po dobu 15-20 minut, dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 73 °C a brambory nejsou uvařené.
  • Z každého balíčku vyjměte plátek slaniny a nakrájejte na kousky.
  • Posypte směs v balíčku nakrájenou slaninou.
  • Kuře potřete zbylou barbecue omáčkou a ozdobte plátky čerstvého koriandru a avokáda.
  • Užijte si to!
Kuřecí maso naložené v BBQ omáčce grilované se zeleninou v alobalu s vidličkou a plátkem avokáda.
www.easychickenrecipes.com

Grilované brambory v alobalu

Tento jednoduchý recept na grilované brambory v alobalu jsou skvělou letní přílohou. Navíc mají úžasnou výraznou chuť!

INGREDIENCE

  • 1 kg baby brambor, nakrájených na kousky velikosti sousta
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená
  • 1 šálek nakrájené sladké cibule
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1/4 šálku koření fajita
  • 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru

POSTUP

  • Předehřejte si gril.
  • Ve velké míse smíchejte brambory, papriku, cibuli a česnek.
  • V malé misce prošlehejte limetkovou šťávu, olivový olej a fajita koření.
  • Nalijte kořenící směs na brambory a promíchejte, aby se obalily.
  • Umístěte dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte brambory do středu.
  • Sklopte strany nahoru kolem brambor a utěsněte nahoře tím, že strany přimáčknete k sobě, abyste vytvořili balíček.
  • Balíček položte přímo na grilovací rošt a pečte 25–30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  • Brambory po 15 minutách nezapomeňte zkontrolovat a v případě potřeby je rychle promíchat, aby se dno nepřipálilo.
  • Před otevřením přeneste balíček na rovný povrch.
  • Ihned podávejte s nasekaným koriandrem.
Brambory z grilu se zeleninou v alobalu
www.thesuburbansoapbox.com

Nejen grilovaná jídla, ale i křupavé kousky pečiva, si smíte připravit v sendvičovačích. Věděli jste o tom? Podívejte se, co dalšího tento šikovný spotřebič umí. Odpovědi naleznete v naší recenzi toustovačů.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X