Tipy na grilované pochoutky v alobalu

Grilování v alobalu má své výhody. Maso se nepřipéká na gril, můžeme je grilovat v menších kouscích a vhodně doplňovat nejen dalšími surovinami, ale i marinádami nebo různými kořenícími omáčkami vhodnými ke grilování.

Kromě masa se při použití alobalu velmi dobře griluje zelenina nebo ovoce, houby a sýry.

Pro tento článek jsme pro vás vybrali 5 nejlepších receptů na grilované pochoutky v alobalu.

Grilovaná zelenina v alobalu s balsamicovou zálivkou

Výborný teplý předkrm nebo doplněk ke grilovaným masům, nebo jako samostatný hlavní chod kterým jistě potěšíte lidi, kteří dodržují životosprávu nebo jsou vegetariáni.

INGREDIENCE

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
  • 2 huby Portobello nebo velké žampiony
  • 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
  • 2 rajčata nakrájené na polovinu
  • 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky

na balsamicovou zálivku

  • 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
  • 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
  • 1 lžíce utřeného česneku
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

POSTUP

  1. V misce smícháme všechny ingredience na balsamicovou zálivku.
  2. Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijeme připravenou zálivkou.
  3. Necháme marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabalíme do alobalu a vytvoříme pevné balíčky.
  5. Vložíme buď přímo na gril, nebo můžeme grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.

Grilovaná zelenina v alobalu s balsamicovou zálivkouzdroj: chelseasmessyapron.com

Grilovaný ananas s chilli v alobalu

Může být sladkou tečkou za skvělým obědem nebo večeří.

INGREDIENCE

  • 1 ks ananasu
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce másla
  • vanilková zmrzlina

POSTUP

  1. Ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Chilli papričky zbavíme semínek, nakrájíme na drobno a smícháme s cukrem.
  3. Přidáme do něj lžíci rozpuštěného másla.
  4. V této směsi pak jednotlivá kolečka ananasu obalujeme.
  5. Z alobalu si uděláme hnízdo, do kterého usadíme jednotlivá ananasová kolečka.
  6. Ty grilujeme na již rozpáleném grilu.
  7. Ke konci je z alobalu vyjmeme a položce je přímo na mřížku grilu, aby cukr zkaramelizoval.
  8. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Grilovaný ananas s chilli v alobaluzdroj: slevomat.cz

Grilované žampiony v alobalu

Dopřejte si příjemnou změnu při grilování. Na gril patří také mimo oblíbeného masa i houby.

INGREDIENCE

  • 4 lžíce roztaveného másla
  • 4 lžičky směsi koření (drcený kmín, koriandr, pepř, zázvor, sladká paprika)
  • petrželová nať
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  •  lžička citronové šťávy

POSTUP

  1. Máslo promícháme se směsí kořením a ostatními ingrediencemi.
  2. Směs přidáme k houbám a dobře promísíme.
  3. Houby umístíme do středu fólie.
  4. Vytáhneme strany fólie, dvakrát sklopíme a těsně uzavřeme.
  5. Balíčky umístíme na gril a grilujeme z každé strany 7 -8 minut do měkka.

Grilované žampiony v alobaluzdroj: mccormick.com

Grilovaný hermelín v alobalu s dijonskou hořčicí na pivě

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaný hermelín.

INGREDIENCE :

  • 1 Hermelín na gril (4 ks sýra)
  • 4 lžičky dijonské celozrnné hořčice
  • 2 větší cibule
  • 60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 200 ml světlého piva
  • sůl

POSTUP :

  1. V hluboké pánvi nahřejeme oleje.
  2. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky.
  3. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat.
  4. Zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.
  5. Hermelíny potřeme hořčicí, dáme do alobalu a na každý dáme 1/4 cibule a zabalíme.
  6. Dáme je na gril a pečeme 5–7 minut z každé strany.

Grilovaný hermelín v alobalu s dijonskou hořčicí na pivězdroj: vlasta.kafe.cz

Grilované kuřecí maso v alobalu

Maso je klasika, která při grilování jistě nikdy nezklame.

INGREDIENCE

  • kuřecí stehna
  • 5 lžic lesního medu
  • 30 g zázvor
  • sůl a pepř
  • 75 g rozpuštěného másla
  • rozmarýn
  • 1 cibule
  • 1 citron

POSTUP

  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme, rozdělíme na menší části.
  2. Do másla přidáme nasekaný rozmarýn a nastrouhaný zázvor a med.
  3. Pak kuře jemně osolíme a opepříme.
  4. Kuře položíme na připravený alobal a celé pomažeme připravenou směsí.
  5. Poté ke kuřeti přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a celé dokonale zabalíme.
  6. Vložíme na gril a za postupného otáčení grilujeme na mírném ohni 75 minut.
  7. Po vyjmutí kuře servírujeme s plátky citronu, aby si ho hosté mohli pokapat.

Grilované kuřecí maso v alobalu
K přílohám které nejčastěji podáváme ke grilovaným pokrmům patří rozhodně pečivo v různých formách, k masovým pokrmům zeleninové saláty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.