Grilování v alobalu má své výhody. Maso se nepřipéká na gril, můžeme je grilovat v menších kouscích a vhodně doplňovat nejen dalšími surovinami, ale i marinádami nebo různými kořenícími omáčkami vhodnými ke grilování.
Kromě masa se při použití alobalu velmi dobře griluje zelenina nebo ovoce, houby a sýry.
Pro tento článek jsme pro vás vybrali 5 nejlepších receptů na grilované pochoutky v alobalu.
Grilovaná zelenina v alobalu s balsamicovou zálivkou
Výborný teplý předkrm nebo doplněk ke grilovaným masům, nebo jako samostatný hlavní chod kterým jistě potěšíte lidi, kteří dodržují životosprávu nebo jsou vegetariáni.
INGREDIENCE
- 3 papriky
- 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
- 2 huby Portobello nebo velké žampiony
- 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
- 2 rajčata nakrájené na polovinu
- 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky
na balsamicovou zálivku
- 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
- 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
- 1 lžíce utřeného česneku
- 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
- 1 lžička soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
POSTUP
- V misce smícháme všechny ingredience na balsamicovou zálivku.
- Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijeme připravenou zálivkou.
- Necháme marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
- Zeleninu zabalíme do alobalu a vytvoříme pevné balíčky.
- Vložíme buď přímo na gril, nebo můžeme grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.
zdroj: chelseasmessyapron.com
Grilovaný ananas s chilli v alobalu
Může být sladkou tečkou za skvělým obědem nebo večeří.
INGREDIENCE
- 1 ks ananasu
- 2 chilli papričky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- vanilková zmrzlina
POSTUP
- Ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Chilli papričky zbavíme semínek, nakrájíme na drobno a smícháme s cukrem.
- Přidáme do něj lžíci rozpuštěného másla.
- V této směsi pak jednotlivá kolečka ananasu obalujeme.
- Z alobalu si uděláme hnízdo, do kterého usadíme jednotlivá ananasová kolečka.
- Ty grilujeme na již rozpáleném grilu.
- Ke konci je z alobalu vyjmeme a položce je přímo na mřížku grilu, aby cukr zkaramelizoval.
- Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.
zdroj: slevomat.cz
Objevte podobné tipy
Grilované žampiony v alobalu
Dopřejte si příjemnou změnu při grilování. Na gril patří také mimo oblíbeného masa i houby.
INGREDIENCE
- 4 lžíce roztaveného másla
- 4 lžičky směsi koření (drcený kmín, koriandr, pepř, zázvor, sladká paprika)
- petrželová nať
- 2 stroužky česneku
- sůl
- lžička citronové šťávy
POSTUP
- Máslo promícháme se směsí kořením a ostatními ingrediencemi.
- Směs přidáme k houbám a dobře promísíme.
- Houby umístíme do středu fólie.
- Vytáhneme strany fólie, dvakrát sklopíme a těsně uzavřeme.
- Balíčky umístíme na gril a grilujeme z každé strany 7 -8 minut do měkka.
zdroj: mccormick.com
Grilovaný hermelín v alobalu s dijonskou hořčicí na pivě
I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaný hermelín.
INGREDIENCE :
- 1 Hermelín na gril (4 ks sýra)
- 4 lžičky dijonské celozrnné hořčice
- 2 větší cibule
- 60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 200 ml světlého piva
- sůl
POSTUP :
- V hluboké pánvi nahřejeme oleje.
- Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky.
- Jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat.
- Zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.
- Hermelíny potřeme hořčicí, dáme do alobalu a na každý dáme 1/4 cibule a zabalíme.
- Dáme je na gril a pečeme 5–7 minut z každé strany.
zdroj: vlasta.kafe.cz
Grilované kuřecí maso v alobalu
Maso je klasika, která při grilování jistě nikdy nezklame.
INGREDIENCE
- kuřecí stehna
- 5 lžic lesního medu
- 30 g zázvor
- sůl a pepř
- 75 g rozpuštěného másla
- rozmarýn
- 1 cibule
- 1 citron
POSTUP
- Kuřecí stehna omyjeme a osušíme, rozdělíme na menší části.
- Do másla přidáme nasekaný rozmarýn a nastrouhaný zázvor a med.
- Pak kuře jemně osolíme a opepříme.
- Kuře položíme na připravený alobal a celé pomažeme připravenou směsí.
- Poté ke kuřeti přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a celé dokonale zabalíme.
- Vložíme na gril a za postupného otáčení grilujeme na mírném ohni 75 minut.
- Po vyjmutí kuře servírujeme s plátky citronu, aby si ho hosté mohli pokapat.
K přílohám které nejčastěji podáváme ke grilovaným pokrmům patří rozhodně pečivo v různých formách, k masovým pokrmům zeleninové saláty.
Nejen grilovaná jídla, ale i křupavé kousky pečiva, si smíte připravit v sendvičovačích. Věděli jste o tom? Podívejte se, co dalšího tento šikovný spotřebič umí. Odpovědi naleznete v recenzi toustovačů.