Také milujete grilování?
Ale už vám dochází inspirace?
Vyzkoušejte naše recepty na grilování v alobalu!
Máme pro vás 5 pochoutek, které uspokojí i ty největší fajnšmejkry.
Tak pojďme na to!
Grilovaná zelenina v alobalu s balsamikovou zálivkou
Výborný teplý předkrm, doplněk ke grilovaným masům, ale i samostatný hlavní chod, kterým jistě potěšíte nejen vegetariány či hosty na dietě.
INGREDIENCE
- 3 papriky
- 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
- 2 houby Portobello nebo velké žampiony
- 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
- 2 rajčata nakrájené na polovinu
- 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky
Na zálivku:
- 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
- 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
- 1 lžíce utřeného česneku
- 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
- 1 lžička soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
POSTUP
- V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku.
- Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijte připravenou zálivkou.
- Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
- Zeleninu zabalte do alobalu a vytvořte pevné balíčky.
- Vložte buď přímo na gril, nebo můžete grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.

Grilovaný hermelín s olivami
K létu patří grilování a k němu i šťavnaté steaky, misky plné čerstvého salátu a …GRILOVANÝ HERMELÍN! Pochutnají si na něm masožravci i vegetariáni a je to rychlá a jednoduchá pochoutka, kterou připravíte raz dva.
INGREDIENCE
- 2 hermelíny
- 1 červená cibule
- 10 zelených oliv plněných česnekem
- 4 stroužky česneku
- trocha oleje
- grilovací koření
- pizza koření
POSTUP
- Nejprve si nastříhejte 2 kusy alobalu, větší čtverce, abyste je mohli i s nádivkou zavinout do balíčku.
- Nakrájejte si červenou cibuli a zelené olivy.
- Hermelín vyjměte z alobalu a ten vyhoďte.
- Do středu alobalu nalijte trošku oleje, posypte grilovacím kořením a na něj položte hermelín.
- Hermelín posypte připravenou cibulí a olivami, vršek i kolem dokola.
- Pokapejte troškou oleje, zasyptee pizza kořením, zaviňte do balíčků a dáme na gril.
- Podávejte s domácími chipsy nebo pečenými bramborami s rozmarýnem, případně jen tak se salátem.

Vyzkoušejte i našich dalších 6 nejlepších receptů s hermelínem a vykouzlete svým strávníkům spokojený úsměv na rtech.
Objevte podobné tipy
Losos na grilu s citrónem a koprem
Kdo by nemiloval lososa! A co teprve grilovaného. Vyzkoušejte následující recept, který je jednoduchý a chutný a zaručeně se stane hitem vašich letních grilovaček.
INGREDIENCE
- 750 g filetu z lososa
- 1 malý svazek čerstvého kopru
- 1 střední citron plus další pro podávání
- 2 lžíce rozpuštěného másla nebo řepkového či olivového oleje
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
POSTUP
- Lososa vyndejte z lednice a nechte 10 minut stát při pokojové teplotě, zatímco si připravíte ostatní suroviny.
- Předehřejte venkovní gril na teplotu cca 190 stupňů celsia.
- Pečicí plech s okrajem (dostatečně velký, aby se do něj vešel kus lososa) vyložte velkým kusem hliníkové fólie.
- Alobal lehce postříkejte olejem ve spreji.
- Poté doprostřed naaranžujte několik snítek kopru.
- Citrony nakrájejte na tenké plátky a polovinu plátků poskládejte doprostřed s koprem.
- Navrch položte lososa.
- Lososa pokapejte rozpuštěným máslem.
- Posypte solí a pepřem.
- Navrch nasypte česnek a na lososa položte ještě trochu kopru a zbývající plátky citronu.
- Nakrájejte asi lžíci zbývajícího kopru a nechte si ho k podávání.
- Sklopte strany alobalu nahoru a přes vršek lososa, dokud nebude zcela uzavřen.
- Pokud váš kus alobalu není dostatečně velký, položte na něj druhý kus a přehněte okraje tak, aby se vytvořil uzavřený balíček.
- Uvnitř alobalu ponechte malý prostor pro cirkulaci vzduchu.
- Zabaleného lososa opatrně nasuňte na gril.
- Zavřete gril a grilujte lososa 14–18 minut, dokud nebude v nejtlustší části téměř úplně propečený.
- Doba grilování se bude lišit v závislosti na tloušťce vašich filetů.
- Otevřete gril a opatrně otevřete alobal tak, aby byl vršek ryby zcela odkrytý (pozor na horkou páru).
- Zavřete gril a pokračujte v grilování, dokud není ryba úplně propečená, ještě asi 3 minuty.
- Vyjměte lososa z grilu.
- Pokud se vám zdá, že losos stále není úplně hotový, můžete alobal zabalit zpět nahoru a nechat ho několik minut odpočinout.
- Nenechávejte ho však v alobalu příliš dlouho.
- Chcete-li podávat, nakrájejte lososa na porce.
- Odstraňte vrchní snítky kopru a vyhoďte.
- Posypte čerstvě nasekaným koprem a doplňte extra citrónovou šťávou podle potřeby.

Máme pro vás i další chutné recepty na ryby na grilu 6x jinak. Pochutná si opravdu každý!
Grilovaná kuřecí prsa v BBQ omáčce se zeleninou
Šťavnaté kuřecí maso naložené v BBQ omáčce grilované se zeleninou v alobalu zaručeně uspokojí vaše chuťové buňky! Lahodné balíčky si můžete připravit na grilu i v troubě.
INGREDIENCE
- 1 batát, nakrájený na kostky
- 2 papriky, nakrájené na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na půlkolečka
- 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 4 plátky slaniny
- 2 lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- ⅓ šálku barbecue omáčky
- čerstvý koriandr k podávání
- nakrájené avokádo k podávání
POSTUP
- Rozpalte gril na středně vysokou teplotu.
- Na čistou pracovní plochu položte 4 velké kusy odolné hliníkové fólie (nebo zdvojené běžné hliníkové fólie).
- Na každý kousek alobalu položte stejné množství batátů, papriky a cukety plus 1 kuřecí prso a 1 plátek slaniny.
- Smíchejte sůl, pepř, chilli, mletou papriku, sušenou cibuli a sušený česnek v malé misce.
- Kuře a zeleninu pokapejte olivovým olejem a posypte kořením.
- Vetřete koření a olej do kuřecích prsou a pořádně směsí obalte i zeleninu.
- Kuře položte na zeleninu a prsíčka potřete polovinou barbecue omáčky..
- Zabalte každý balíček tak, že spojíte dvě strany k sobě, sklopíte alobal dolů do středu a přehnete dva konce balíčku.
- Grilujte balíčky po dobu 15-20 minut, dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 73 °C a brambory nejsou uvařené.
- Z každého balíčku vyjměte plátek slaniny a nakrájejte na kousky.
- Posypte směs v balíčku nakrájenou slaninou.
- Kuře potřete zbylou barbecue omáčkou a ozdobte plátky čerstvého koriandru a avokáda.
- Užijte si to!

Grilované brambory v alobalu
Tento jednoduchý recept na grilované brambory v alobalu jsou skvělou letní přílohou. Navíc mají úžasnou výraznou chuť!
INGREDIENCE
- 1 kg baby brambor, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 1 šálek nakrájené sladké cibule
- 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1/4 šálku koření fajita
- 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
POSTUP
- Předehřejte si gril.
- Ve velké míse smíchejte brambory, papriku, cibuli a česnek.
- V malé misce prošlehejte limetkovou šťávu, olivový olej a fajita koření.
- Nalijte kořenící směs na brambory a promíchejte, aby se obalily.
- Umístěte dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte brambory do středu.
- Sklopte strany nahoru kolem brambor a utěsněte nahoře tím, že strany přimáčknete k sobě, abyste vytvořili balíček.
- Balíček položte přímo na grilovací rošt a pečte 25–30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Brambory po 15 minutách nezapomeňte zkontrolovat a v případě potřeby je rychle promíchat, aby se dno nepřipálilo.
- Před otevřením přeneste balíček na rovný povrch.
- Ihned podávejte s nasekaným koriandrem.

Nejen grilovaná jídla, ale i křupavé kousky pečiva, si smíte připravit v sendvičovačích. Věděli jste o tom? Podívejte se, co dalšího tento šikovný spotřebič umí. Odpovědi naleznete v naší recenzi toustovačů.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!