Grilovaná játra s jablky v alobalu

Grilovaná játra s jablky v alobalu
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg drůbežích jater
  • 2 větší jablka
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 2 lžíce másla.

Postup receptu

  1. Játra očistíme, zbavíme blanek a nakrájíme je na větší kousky
  2. Na troše másla je prudce opečeme
  3. Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky
  4. Proti zhnědnutí je pokapeme citronovou šťávou
  5. Plátky jablek podlijeme vodou a krátce podusíme (letní, rychle rozpékavá jablka nemusíme dusit)
  6. Alobal na 4 porce nebo alobalové misky potřeme máslem a vrstvíme játra, na ně podušená jablka, zalijeme vypečenou šťávou z jater a kořeníme podle chuti
  7. Vše velmi dobře zabalíme a pečeme na grilu asi 30 minut
  8. Příloha
  9. chléb nebo pečené brambory

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X