Grilovaná vepřová jehla s jablky

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové kýty
  • 4 jablka
  • olej
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce dijonské nebo jiné ostré hořčice
  • 4 lžíce kremžské hořčice
  • 3 cibule
  • 1 dl smetany.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, jablka nakrájíme na osminky, cibuli na silnější kroužky a vše střídavě napichujeme na grilovací jehly
  2. Smícháme obě hořčice, pomerančovou šťávu a oleje
  3. Ze smíchané směsi oddělíme zhruba polovinu a potíráme jí maso při grilování
  4. Před podáváním přidáme do druhé poloviny směsi smetanu (může být i kysaná nebo jogurt) a grilované maso při podávání touto zálivkou přeléváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.