Grilovaná zelenina s medovou omáčkou

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • menší květák
  • 500 g brokolice
  • sůl
  • 2 papriky
  • malý ananas
  • pórek.
    Medová omáčka: 80 ml vývaru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 vinného octa
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíci griotky.

Postup receptu

  1. Nejdřív si připravíme medovou omáčku: Do kastrůlku nalijeme vývar, sojovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme
  2. Pak omáčku zahustíme škrobem, který rozmícháme v malém množství vody
  3. Potom ji krátce povaříme, aby ještě trochu zhoustla
  4. nakonec dochutíme medem a griotkou
  5. Květák a brokolici očistíme a rozebereme na růžičky
  6. Pak to povaříme krátce v osolené vodě, ale nesmí být uvařená přiliš do měkka
  7. Papriku omyjemea nakrájíme na větší kostky a to stejné uděláme s ananasem nakrájíme na větší kostky
  8. Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle
  9. Špízy grilujeme asi 10 minut
  10. Podáváme přelité medovou omáčkou

Komentáře

  1. Je to velmi zajímavá kombinace medu a zeleniny a hned jsme to vyzkoušeli na grilu jakmile se oteplilo, tak jsme na ot vlítli a bylo to špičkové.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.