Recept: Grilované bylinkové roštěnky

Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 hovězí roštěnky po cca 15 dkg
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 snítka estragonu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžička mletého pepře
  • 6 lžic oleje. Poznámka: pokud nemáme k dispozici čerstvé bylinky
  • můžeme je nahradit 2 lžičkami provensálského koření.

Postup receptu

  1. Roštěnky opláchneme, osušíme, odblaníme
  2. Pak je naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily
  3. Bylinky bez stonků a vadných lístků nasekáme nadrobno (nebo použijeme provensálské koření) a v misce je smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem
  4. Směs naneseme na obě strany roštěnek a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny rozležet
  5. Pak roštěnky osušíme, potřeme olejem, vložíme na olejem potřený rošt nahřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme
  6. Při grilování je potíráme zbylou marinádou
  7. Nakonec osolíme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 12 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *