Grilované havajské kuřecí čtvrtky

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky- Marináda: 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • čtvrt lžičky chilli koření
  • 1 lžička cukru
  • špetka soli.

Postup receptu

  1. Kuřecí čtvrtky očistíme, můžeme i částečně vykostit
  2. Vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním všech uvedených surovin
  3. Necháme proležet alespoň 12 hodin
  4. Pak čtvrtky vyjmeme, osušíme a grilujeme asi 20 minut střídavě po obou stranách na rozehřátém grilu
  5. Příloha: chléb, zelenina

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.