Dokonalé recepty s kolenem z grilu! Tuhle dobrotu musíte ochutnat

Je to mastné, je to syté, ale tak neskutečně dobré!

Ano, mluvíme tu o receptech na grilované vepřové koleno!

Zapomeňte na low carb, zdravé a fit dobroty, toto je nefalšovaná kulinářská bomba!

Zakousněte se s námi!

Grilované vepřové koleno v troubě

Recept s grilovaným vepřovým kolenem se připravuje různě v závislosti na regionu i zemi. Může být nejdříve nasolené nebo naložené a upečené do křupava, smažené nebo vařené. Potěšte své hosty a blízké křupavým kolenem. Nebo je potěšte dalšími dobrotami z vepřového masa na grilu.

Co budeme potřebovat

  • 2 vepřová kolena (700 g každé s kostí syrové, neuzené ani naložené)
  • sůl
  • kmín
  • 4 bobkové listy
  • 4 bobule jalovce
  • 1 lžička kuliček pepře
  • 1 cibule (nakrájená na čtvrtky)

Postup

  • Do velkého hrnce dejte osolenou vodu. Přidejte bobkové listy, jalovec, pepř a nakrájenou cibuli.
  • Přiveďte k varu a poté upravte teplotu tak, aby se voda nevařila, ale byla stále velmi horká.
  • Přidejte vepřová kolena a vařte asi 1,5 hodiny.
  • Vyjměte a prořezejte kůži kůru ve tvaru kosočtverce. Posypte solí a kmínem.
  • V troubě zasuňte mřížku do střední polohy a pod ni umístěte zapékací misku, aby se v ní zachytil kapající tuk.
  • Kolena položíme na mřížku a necháme v předehřáté troubě péct na 200 °C asi 1,5 hodiny.
  • V polovině otočte a pokud chcete, můžete je přelít i nasbíraným tukem.
  • Na posledních 15 minut můžete zapnout v troubě gril.

Hodí se k našemu bramborovému salátu, bramborové kaši nebo houskovému knedlíku s omáčkou, salátu nebo k pár krajíčkům chleba.
Pokud něco zbyde, maso bude chutnat velmi dobře i druhý den studené.

Ocelová pánev s vypečeným a křupavým kolenem.
Zdroj: craftbeering.com

Křupavé grilované koleno s omáčkou z piva

Kus neuvěřitelně křehkého, šťavnatého vepřového masa s kostí, to vše zabalené do křupavé praskající kůže! Toto pomalu pečené německé vepřové koleno nejlépe chutná s bohatě ochucenou pivní omáčkou.

Co budeme potřebovat

  • 1 x 1,25 kg vepřového kolena
  • 30 ml bílého octa
  • 3 stroužky česneku (nakrájené)

Na marinádu

  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička bobulí jalovce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička fenyklových semínek

Na omáčku

  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 mrkev (neloupaná, nakrájená na plátky)
  • 1 cibule (neloupaná, rozpůlená, nakrájená na plátky)
  • 1 hlava česneku (rozkrojená vodorovně na dvě poloviny)
  • 5 plodů jalovce
  • 2 bobkové listy

Koření do omáčky

  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 125 ml vody
  • 1 lžička bílého cukru
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Pomocí malého ostrého nože propíchejte po celé kůži vepřového kolena spoustu malých otvorů. Dávejte pozor, abyste nepronikli přes tuk do masa.
  • Potřete ho 1 polévkovou lžíci octa pouze na vepřové maso. Zabraňte tomu, aby se ocet dostal na kůži.
  • Malým nožem udělejte do vepřového masa mělké zářezy a naplňte je plátky česneku.
  • Rozdrťte ingredience na koření, dokud z nich není hrubý prášek.
  • Vepřovou kůži potřete olivovým olejem. Poté kořenící směsí potřete celé vepřové koleno.
  • Umístěte vepřové koleno na talíř a nechejte odkryté přes noc v lednici.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Všechny přísady do pivní omáčky dejte do pekáče a umístěte vepřové koleno do pekáče kůží nahoru.
  • Pečte 2 hodiny 15 minut.
  • Zvyšte teplotu trouby na 250 °C.
  • Potřete kůži zbývající lžící octa. Vložte do trouby na 30 minut.
  • Kůže by měla být křupavá a zlatá.
  • Nechte 15 minut odpočinout před podáváním.
  • Na omáčku si šťávu z pekáče sceďte do hrnce.
  • Tekutinu přiveďte k varu. Smíchejte kukuřičnou mouku a vodu, poté za stálého míchání vlijte do tekutiny. Přidejte cukr a sůl podle chuti.
  • Vařte 2 minuty, nebo dokud nezíská řídkou sirupovou konzistenci. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.

Budete k tomu servírovat čerstvý, pikantní salát, který prořízne veškerou bohatou chuť masa. Tento okurkový salát je jasná volba! Nebo náš coleslaw s jablkem je také lahodnou přílohou.

Měkké a šťavnaté koleno s omáčkou z piva.
Zdroj: recipetineats.com

Nejlepší upečené koleno z grilu

Recept na grilované koleno připravené přímo na venkovním grilu je naprosto dokonalým a chutným pokrmem pro všechny letní dny! A nejlepší osvěžení pro dokonale vypečené maso je domácí limonáda od nás!

Co budeme potřebovat

Na koleno

  • 2 vepřová kolena
  • 60 ml bílého octa
  • 1 lžíce drceného česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička jalovce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička fenyklových semínek

Na omáčku

  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 nahrubo nakrájená mrkev
  • 1 hnědá cibule nakrájená nahrubo
  • 1 lžíce drceného česneku (nebo celá hlava česneku přelitého)
  • 6 plodů jalovce
  • 4 bobkové listy

Postup

  • Nařízněte kůži na vepřových kolenech.
  • Všechny suché ingredience smíchejte dohromady a dejte do malé misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem a olejem.
  • Tu vetřete pouze do masa. Udržujte směs mimo kůži.
  • Kůži potřete octem.
  • Nechte v lednici přes noc odkryté.
  • Všechny přísady na omáčku vložte do pánve. Přidejte vepřové hlezno a přikryjte.
  • Pečte na grilu přikryté, vyhřátého na 150°C asi 3 hodiny.
  • Kůži osušíme, lehce osolíme a vložíme zpět do na otevřený gril kůží dolů trouby na 40 minut.
  • Podávejte s omáčkou a oblíbenými přílohami.

Všechny tyto dokonalé recepty na grilované koleno se dají připravit v pomalém elektrickém hrnci, který si můžete vybrat u nás v detailní recenzi.

Prostřený stůl s tuplákem piva a talířem plný masa.
Zdroj: lecker.de

Proč se používá ocet pro křupavou kůžičku?

Potírání vepřové kůže octem a následné posypání solí absorbuje vlhkost z vepřové kůže, což má za následek vytvoření nádherných tukové puchýřů, a to se rovná křupavým výsledkům. Před samotným pečením, ale umístěte vepřové koleno na noc do lednice NEZAKRYTÉ a kůže vyschne. Když si začnete předehřívat troubu, vyjměte ho z lednice a nechte jej vrátit se na pokojovou teplotu.

Bílý ocet pomáhá vysušovat kůži – ale jeho druhotným účelem je odstranit i zápach!

Toto je opravdu snadný a zaručený způsob, jak udělat dokonalou kůrčičku přičemž maso zůstane velmi šťavnaté a měkké, bez nepříjemného zápachu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X