Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kuřecí prsní plátky
- 50 dkg oloupaných brambor
- 1 ostrá klobása
- 2 barevné papriky
- 2 cibule
- 4–8 plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- hořčice
- kečup
Postup receptu
- Čtyři kusy alobalu nebo 4 alobalové misky vytřeme sádlem
- Poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými brambory, osolíme je a posypeme kmínem
- Kuřecí plátky jemně naklepeme co nejvíce do šířky, osolíme a opepříme nebo posypeme kořenící směsí
- Plátkem zakryjeme brambory a potřeme je hořčicí smíchanou s kečupem
- Pak na maso rozdělíme kolečka ostré klobásy, proužky papriky a kolečka cibule
- Vše pevně zabalíme a grilujeme na roštu 40 minut
Maso je dobré ještě před pečením potřít majolkou – klidně i kořením a dalšími věcmi. Je pak krásně křehké a šťavnaté – navíc maso výborně ochutí – proto určitě dávejte svou oblíbenou majolku ( u nás jen Hellmanns) – ale každý si vybere jistě sám.