Kuřecí plátky grilované s bramborem v alobalu

Kuřecí plátky grilované s bramborem v alobalu
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní plátky
  • 50 dkg oloupaných brambor
  • 1 ostrá klobása
  • 2 barevné papriky
  • 2 cibule
  • 4–8 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • kečup

Postup receptu

  1. Čtyři kusy alobalu nebo 4 alobalové misky vytřeme sádlem
  2. Poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými brambory, osolíme je a posypeme kmínem
  3. Kuřecí plátky jemně naklepeme co nejvíce do šířky, osolíme a opepříme nebo posypeme kořenící směsí
  4. Plátkem zakryjeme brambory a potřeme je hořčicí smíchanou s kečupem
  5. Pak na maso rozdělíme kolečka ostré klobásy, proužky papriky a kolečka cibule
  6. Vše pevně zabalíme a grilujeme na roštu 40 minut
Komentáře
  1. Maso je dobré ještě před pečením potřít majolkou – klidně i kořením a dalšími věcmi. Je pak krásně křehké a šťavnaté – navíc maso výborně ochutí – proto určitě dávejte svou oblíbenou majolku ( u nás jen Hellmanns) – ale každý si vybere jistě sám.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X