Grilované makrely s cuketou a rajčaty

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 makrely
  • zelená petrželka
  • grilovací koření na ryby
  • olej
  • sůl
  • 2 mladé cukety
  • 2 rajčata.

Postup receptu

  1. Vykuchané makrely dáme téměř rozmrazit
  2. Pak je omyjeme a necháme vcelku ( hlavu ani ocasní ploutve neoddělujeme)
  3. Břišní dutinu makrel vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky
  4. Pak smícháme 2 lžičky grilovacího koření na ryby spolu se 2 lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch makrel
  5. Klademe je na rozpálený gril a po obou stranách grilujeme dozlatova
  6. Během grilování potíráme zbylým olejem
  7. Cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a asi v polovině grilování je přidáme na rošt k rybám a také po obou stranách ogrilujeme
  8. Makrely servírujeme celé, obložené cuketou a rajčaty a podáváme s chlebem

Komentáře

  1. zkoušeli jsme to na našem grilu a jen jsem tam přidlay nasekanou bazalku čerstvou pro vůni a nemělo to chybu, tak se chci jen s vámi o tu zkušenost rozdělit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.