Grilované ostré kotlety

Grilované ostré kotlety
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 70 dkg kotlety vcelku
  • sůl

Marináda

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 1/2 lžičky koření Gyros
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1dl červeného vína
  • 4 lžíce oleje

Postup receptu

  1. Kotletu vykostíme a maso bez kosti nakrájíme na slabší plátky
  2. Ty vložíme do misky a zalijeme marinádou, kterou připravíme všech uvedených surovin
  3. Marinujeme nejméně 4 hodiny, nejlepší je připravit vše den předem
  4. Před grilováním plátky masa vyjmeme, osušíme a grilujeme na mřížce rozehřátého grilu potřeného olejem
  5. Během grilování obracíme a potíráme zbylou marinádou
  6. Dozlatova opečené kotlety osolíme a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X