Grilovaní pstruzi

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 pstruzi
  • 1 citron
  • mletý pepř
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • olej
  • sůl. Petrželkové máslo: 10 dkg másla
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • sekaná petrželka.

Postup receptu

  1. Pstruhy vykucháme, opláchneme a osušíme
  2. Pak je uvnitř osolíme a opepříme, navrchu je pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem
  3. Budou křehčí, když je necháme hodinu až dvě v chladu odležet
  4. Před grilováním je jen zlehka obalíme v mouce a vložíme na rošt rozehřátého a olejem potřeného grilu
  5. Grilujeme po obou stranách dozlatova
  6. Délka grilování je závislá na teplotě grilu a velikosti pstruha
  7. Na hotové porce klademe špalíček petrželkového másla, které připravíme tak, že suroviny společně utřeme, zabalíme do alobalu nebo fólie a necháme ztuhnout

Sdílejte svým přátelům:

5 (100%) 6 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00