Grilovaný bůček s pikantní omáčkou. ❤️ Budete potřebovat: 60 dkg libovějšího bůčku, 2 rajčata, 1 červená paprika, 1 pórek, sůl, pepř, trochu kmínu, pepře a chilli, máslo na potření. Omáčka: 1 cibule, 1/8 l červeného vína, 10 dkg majonézy, 2 lžíce ostrého kečupu, 10 dkg zakysané smetany, 1 lžíce worchesteru, 1 lžíce sekané petrželky, tabasco..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg libovějšího bůčku
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 pórek
- sůl
- pepř
- trochu kmínu
- pepře a chilli
- máslo na potření. Omáčka: 1 cibule
- 1/8 l červeného vína
- 10 dkg majonézy
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 10 dkg zakysané smetany
- 1 lžíce worchesteru
- 1 lžíce sekané petrželky
- tabasco.
Postup receptu
- Papriku nakrájíme na čtverečky, rajčata na čtvrtky, pórek na kolečka, cibuli jemně nasekáme a maso nakrájíme na kousky a naklepeme
- Cibuli svaříme s vínem, propasírujeme nebo jen rozmixujeme a necháme vychladnout
- Rajčata, pórek, papriku a maso napichujeme střídavě na jehly, osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu, pepřem a chilli, potřeme máslem a grilujeme
- Propasírovanou cibuli smícháme s majonézou, kečupem, smetanou, worchesterem, tabascem, solí a pepřem
- Omáčku podáváme k masu spolu s opečenými bramborami
My to trošku pouměnili a zkusily tu omajdu jak píšete a buček jsme ugrilovali. sice to trošku prskalo, ale když tam dáte pod to odkapávající nádobku tak to jde. A je to mimochodem vynikající.
Taky ,taky jsme vyzkoušeli s bučkem a na to jsme dali plátky žampionu a to byl chuťovej zážitek.