Grilovaný bůček s pikantní omáčkou

Grilovaný bůček  s pikantní omáčkou
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg libovějšího bůčku
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 pórek
  • sůl
  • pepř
  • trochu kmínu
  • pepře a chilli
  • máslo na potření.

Omáčka

  • 1 cibule
  • 1/8 l červeného vína
  • 10 dkg majonézy
  • 2 lžíce ostrého kečupu
  • 10 dkg zakysané smetany
  • 1 lžíce worchesteru
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • tabasco.

Postup receptu

  1. Papriku nakrájíme na čtverečky, rajčata na čtvrtky, pórek na kolečka, cibuli jemně nasekáme a maso nakrájíme na kousky a naklepeme
  2. Cibuli svaříme s vínem, propasírujeme nebo jen rozmixujeme a necháme vychladnout
  3. Rajčata, pórek, papriku a maso napichujeme střídavě na jehly, osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu, pepřem a chilli, potřeme máslem a grilujeme
  4. Propasírovanou cibuli smícháme s majonézou, kečupem, smetanou, worchesterem, tabascem, solí a pepřem
  5. Omáčku podáváme k masu spolu s opečenými bramborami
Komentáře
  1. My to trošku pouměnili a zkusily tu omajdu jak píšete a buček jsme ugrilovali. sice to trošku prskalo, ale když tam dáte pod to odkapávající nádobku tak to jde. A je to mimochodem vynikající.

  2. Taky ,taky jsme vyzkoušeli s bučkem a na to jsme dali plátky žampionu a to byl chuťovej zážitek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X