Nejlepší recepty na grilování uzenin

Grilování neodmyslitelně patří k letním měsícům. Není nad krásné počasí, okruh dobrých přátel, ale co je hlavní, není nad skvělé jídlo. Grilované maso, grilovaná uzenina či zelenina, to vše si můžeme dopřát za použití grilu a skvělých receptů.

Proto vám přinášíme 3 recepty na grilovanou uzeninu, abyste k letní pohodě mohli přidat i pořádné chuťové zážitky.

1. Grilované plněné parky

Ingredience:

  • 8 silných párků
  • 8 plátků tvrdého sýra
  • 8 plátků anglické slaniny
  • hořčice nebo kečup
  • grilovací koření
  • olej

Postup:

  1. Párky podélně několikrát nařízneme zhruba do dvou třetin a zářezy vytřeme hořčicí nebo kečupem.
  2. Do každého zářezu složíme a vsuneme plátek sýra.
  3. Naplněné párky ovineme plátkem anglické slaniny (bez horní kůžičky) a asi dvakrát napříč propíchneme párátky nebo krátkými jehlami, aby se nerozvinuly.
  4. Potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením a grilujeme do prohřátí.

Grilované plněné párky zabalené ve slanině

Vhodné je podávat párky s pečivem či grilovanou nebo čerstvou zeleninou.

2. Grilovaná sýrovo-slaninová klobása

Ingredience:

  • 4 paprikové klobásy
  • 2 plátky ementálu
  • 2 plátky anglické slaniny

Postup:

  1. Klobásy podélně nakrojíme do tří čtvrtin.
  2. Plátky sýra a slaniny podélně rozpůlíme.
  3. Klobásy naplníme proužky sýra, zabalíme do slaniny a sepneme párátky.
  4. Grilujeme dokud není slanina křupavá.

Grilovaná sýrovo-slaninová klobása

3. Grilovaný salát plněný cibulí

Ingredience:

  • 16 silnějších plátků salámu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 plátky sýra
  • 3 lžičky plnotučně horčice
  • sůl
  • grilovací koření

Postup:

  1. Plátky salámu rozložíme, na polovinu z nich poklademe kolečka cibule potřená olejem, plátky sýra, upravené na velikost salámu, a nakonec dám opět kolečka cibule.
  2. Zakryjeme druhou polovinou koleček salámu a mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením.
  3. Do středu koleček zapíchneme párátka, která předem namočíme ve vodě, aby se nepálily.
  4. Okraje salámu potřeme olejem, rozložíme na mřížku grilu a po obou stranách grilujeme.

Grilovaný salám

Pokud nechceme salám na kolečka, skvělou variantou je ho grilovat vcelku, nařezaný podle fotky a naplněný dle ingrediencí v receptu. I tento způsob chutná skvěle.

Vhodnou přílohou pro tento pokrm jsou brambory, chléb, hořčice nebo zelenina.

Pokud máte radši uzeniny marinované, i pro tohle máme řešení. K uzeninám se nejvíce hodí hořčicovo-pivní marináda, jejíž základem je pivo, sůl, hořčice, chilli, cibule, sójová omáčka a třtinový cukr. Do hotové marinády jen uzeniny naložíte a po uležení hodíte na gril a máte hotovo.

Nezapomínejme, že nejen k uzeninám, ale ke každému grilování se hodí zelenina. Vyzkoušejte si proto náš skvělý a jednoduchý recept na zeleninový salát se smetanou.

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *