Guláš s kyselými okurkami

Guláš s kyselými okurkami
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg vepřového masa z plece nebo libového bůčku
  • 3 dkg uzené slaniny
  • 2 dkg tuku
  • 8 dkg cibule
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl
  • 2 kyselé okurky
  • 30 dkg brambor
  • mletý pepř

Postup receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky
  2. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme rozpustit s tukem
  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
  4. Pak přidáme červenou papriku, nakrájené maso, osolíme, zamícháme a pomalu dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě
  5. Když se šťáva vydusí, podléváme horkou vodou podle potřeby
  6. Když je maso téměř měkké, přidáme nadrobno nakrájené okurky, na kostky nakrájené brambory a vše dusíme doměkka
  7. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X