Perfektní recepty na domácí gulášovou polévku s mletým masem! Roztančí vaše chuťové pohárky

Receptů na gulášovou polévku je nekonečno, ale nejlepší je s mletý masem.

Malé rozdrobené kousky masa jsou nasáklé výraznou chutí této maďarské polévky.

Chuť je intenzivní a nezapomenutelná.

Ochutnejte ji sami.

Gulášová polévka s mletým hovězím masem

Tento recept na vydatné jídlo je oblíbený v Rakousku a Maďarsku. Je to skvělé jídlo, jak k obědu, tak večeři. Stejně jako mnoho dalších pokrmů, které najdete na našem webu. Zkuste například krevety na česneku nebo vydatné zapečené těstoviny s kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce másla
  • 2 bílé cibule (nakrájené)
  • 125 g strouhané mrkve
  • 2 stonky celeru (nakrájené na plátky)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 125 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
  • ½ lžičky papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • 400 g celých loupaných rajčat (rozmixovaných)
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 125 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • V hrnci na másle orestujte cibuli, mrkev, celer, houby a červenou papriku, dokud nezměknou.
  • Přidejte česnek, kmín a skořici a restujte, dokud se směs nerozvoní.
  • Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezhnědne.
  • Během vaření ho dobře promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  • Přidejte papriku, uzenou papriku, tymián, rajčatový protlak a bobkové listy a minutu zlehka opékejte.
  • Přidejte konzervovaná rajčata a kuřecí vývar a vařte 30 minut.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte jogurt a nasekanou petrželku.
  • Dobře dochuťte solí a pepřem.
Hrnec plný hutné a vydatné polévky okořeněná paprikou a masem.
Zdroj: oliviascuisine.com

Maďarská polévka z mletého masa

Tento recept na typickou gulášovou polévku s mletým masem si vychutnáte, jako nikdy předtím. Její chuť je sladká, jemná, ale zároveň lehce pikantní. Šmrnc všemu dodávají brambory a zelená pikantní paprika. Je to skvělý předkrm, před lehkým a lahodným italským rizotem, vyberte si recept, který vás nejvíce zaujme.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého masa
  • 1 velká cibule (nakrájená)
  • 1½ lžičky kmínu
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 500 ml masového vývaru
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 brambor (nakrájený na kostky)
  • 1 pastinák (oloupaný a nakrájený)
  • 1 mrkev (oloupaná a nakrájená)
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený)
  • 1 zelená chilli paprika (nakrájená na kostičky)
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 6 lžic zakysané smetany
  • snítka petrželky

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opékejte 5 minut dozlatova.
  • Přidejte cibuli a kmín a restujte do změknutí.
  • Přidejte papriku a míchejte 1 minutu, poté zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu a poté vařte, dokud maso nezměkne, asi 40 minut.
  • Přidejte česnek, zeleninu a rajčata. Vařte dalších 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Nechte mírně vychladnout a pak polovinu směsi rozmixujte na kaši v kuchyňském robotu.
  • Vraťte do hrnce a v případě potřeby přidejte trochu vody, aby vznikla hustá polévka.
  • Prohřejte a podávejte se zakysanou smetanou a petrželkou.

Bezkonkurenčně nejlepší gulášová polévka s mletým masem je z pomalého elektrického hrnce. Ale není to pomocník jen pro přípravu polévek! Připravíte v něm prakticky vše a mnohem chutněji, než klasickým vařením. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si svého eklektického pomocníka!

Pomalý hrnec plný husté a chutné polévky s masem a zeleninu.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Polévka s paprikou, mletým krůtím masem a zeleninou

Že správný recept na gulášovou polévku s mletým masem a zeleninou může být jen z hovězího nebo vepřového? Rádi vás vyvedeme z omylu! Pochutnejte si s námi na její verzi s mletým krůtím nebo kuřecím masíčkem a rovnou si připravte lahodné rolky, které používají stejný typ masa.

Co budeme potřebovat

  • 450 g mletého krůtího masa (nebo kuřecího)
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 střední cibule (nakrájená)
  • 2 řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky)
  • 1 malá zelená paprika (nakrájená)
  • 230 g konzerva žampionů nakrájených na plátky
  • 790 g konzerva rajčat (nasekaných s tekutinou)
  • 2 stroužky česneku
  • 5 g italského koření
  • 5 g oregana
  • 5 g petrželky
  • 5 g cibulového prášku
  • 5 g česnekového prášku

Postup

  • Krůtí maso vařte na olivovém oleji, dokud nebude růžové.
  • Přidejte cibuli a celer, vařte, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte zelenou papriku a česnek, několik minut povařte.
  • Přidejte rajčata s tekutinou, houby a další koření.
  • Gulášovou polévku přikryjte a nechte dusit asi 1/2 hodiny. Občas promíchejte.
Hluboký litinový hrnec plný vydatné polévky ochucené bobkovým listem.
Zdroj: ifoodblogger.com

Jak polévku skladovat?

Uvařte polévku a nechte ji vychladnout při pokojové teplotě. Zmrazte ji v pevné nádobě, ponechte trochu prostoru pro případné roztažení a v mrazáku ji skladujte po dobu 1 až 3 měsíců.

Ohřejte ji buď zcela zmraženou, nebo přes noc ji nechte rozmrazit v lednici.

Jakmile se zahřeje, přidejte polevy (zakysanou smetanu) nebo ozdoby (petržel) a podávejte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X