Gulášová polévka

Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 400g předního hovězího masa nebo skopového či vepřového masa
  • 60g tuku
  • 60g mouky
  • velká cibule
  • 500g brambor
  • pepř
  • paprika
  • kmín
  • sůl
  • 2 až 2.5 litrů vody

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky a dusíme na cibulce
  2. Po vysmahnutí zaprášíme moukou a z lehka osmažíme
  3. Po té osolíme, podlijeme vodou a chvíli dusíme
  4. Dále dolijeme zbytek vody a maso vaříme
  5. Jakmile maso změkne, přidáme nakrájené kousky brambor, polévku okořeníme pepřem, kmínem a přidáme papriku

Sdílejte svým přátelům:

4.4 (88.89%) 9 votes

Komentáře

  1. u nás jse se to ani nedělá z masa, ale tvrdého salámu vysočina, kterou osmahnu na pánvičce a pak postupuji klasicky.

  2. S tou vysočinou je to doecel afjan nádpad a hlavně dobrý nápad. Je to takové jiné než s točeňákem.

  3. S tou vysočinou jsme to zkusila a je to opravdu výborný, pustí to tuk ze salámku a to je pak pošušňáníčko:)

  4. Maminka to dělá odjakživa s mletým hovězím masíčkem osmahlým na cibulce a to je jízda!Lepší jak vysočina.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00