Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 400g předního hovězího masa nebo skopového či vepřového masa
- 60g tuku
- 60g mouky
- velká cibule
- 500g brambor
- pepř
- paprika
- kmín
- sůl
- 2 až 2.5 litrů vody
Postup receptu
- Maso nakrájíme na malé kousky a dusíme na cibulce
- Po vysmahnutí zaprášíme moukou a z lehka osmažíme
- Po té osolíme, podlijeme vodou a chvíli dusíme
- Dále dolijeme zbytek vody a maso vaříme
- Jakmile maso změkne, přidáme nakrájené kousky brambor, polévku okořeníme pepřem, kmínem a přidáme papriku
u nás jse se to ani nedělá z masa, ale tvrdého salámu vysočina, kterou osmahnu na pánvičce a pak postupuji klasicky.
Jééé, tak s vysočinou to ještě neznám, určitě to napravím a vrhnu se na to.
S tou vysočinou je to doecel afjan nádpad a hlavně dobrý nápad. Je to takové jiné než s točeňákem.
S tou vysočinou jsme to zkusila a je to opravdu výborný, pustí to tuk ze salámku a to je pak pošušňáníčko:)
Maminka to dělá odjakživa s mletým hovězím masíčkem osmahlým na cibulce a to je jízda!Lepší jak vysočina.
Jo jo to mleté masíčko je skvělý nápad, hned jsme to musel vyzkoušet díky a radu.
Mleté masíčko suepr nápad a ještě hodně majoránykna ovonění a to je pak lambáda.
Hooodně majoránky a i někdy česnek přidám namačkaný je to takové ostřejší:)