Gulášová polévka

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor
  • 30 dkg mrkve
  • 70 dkg hovězího masa
  • 20 dkg cibule
  • 2 petržele
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 a ½ l masového vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno
  2. Zeleninu a maso pokrájíme na kostičky a opečeme ze všech stran na másle
  3. Osolíme, opepříme a posypeme paprikou
  4. Zalijeme vývarem, přidáme kmín a dusíme asi 1 hodinu
  5. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
  6. Vložíme k masu asi 25 minut před koncem
  7. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.