Ochutnali jste již recepty na gulášovou polévku z klobásy nebo jiné uzeniny? Zkuste je s námi

Vyvážená chuť doplněná pikantními, nebo jemnými podtóny.

Zkuste naše recepty na gulášová polévka s klobásou, ale i čabajkou nebo vinnou klobásou.

Všechny tao varianty jsou tak neskutečně dobré, že už je nebudete připravovat jinak!

Ochutnejte je s námi.

Gulášová polévka s klobásou

Připravte si rychlou nízkotučnou polévku s uzeninou, jako perfektní rodinnou večeři uprostřed rušného týdne.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 450 g balíček nízkotučných klobás (nakrájených na velké kousky)
  • 2 cibule (nakrájené nahrubo)
  • 400 g plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce bujónu v kostce
  • 1 lžíce papriky
  • špetka cukru
  • 4 středně brambory (nakrájené na velké kousky)
  • 2 velké hrsti jarní zeleninky

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje a opékejte kousky klobásy do zhnědnutí. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Zbylý olej smíchejte s cibulí v hrnci a na vysokou teplotu za občasného míchání opékejte 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
  • Přidejte rajčata a poté přidejte rajčatový protlak.
  • Naplňte plechovku od rajčat dvakrát vodou a nalijte ji do hrnce. Přisypte bujónový prášek, papriku a cukr a hodně soli a pepře. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  • Brambory vložíme do hrnce, přikryjeme a za občasného míchání dusíme 10 minut.
  • Vhoďte nakrájenou zeleninu a klobásy a pomalu zahřívejte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Před podáváním ochutnejte koření.
Lžička s klobásou a plná zeleniny z polévky.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Pikantní gulášová polévka s restovanou slaninou a čabajkou

Tento recept na luxusní maďarskou polévku s pikantní uzeninou, vám zanechá v ústech štiplavý, ale příjemný pocit. Ochutnejte ji a nechce se unést její výraznou chutí. Přikusujte k ní například výborné domácí pečivo z bílé mouky, nejlepší recepty jsou u nás!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg celých loupaných rajčat (okapaných a nakrájených na plátky)
  • 1 kg žlutých chilli papriček (zbavených jader a nakrájených na plátky)
  • 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
  • 180 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 2 lžičky tuku ze slaniny
  • 2 lžičky maďarské sladké papriky
  • 4 maďarské čabajky (nakrájené)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička nesoleného másla
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a máslo na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a restujte do měkka.
  • Přidejte slaninu a opékejte, dokud se mírně nerozvaří.
  • Slanina nesmí být křupavá nebo příliš hnědá.
  • Přidejte rajčata a restujte, dokud se neprohřejí.
  • Přidejte žluté chilli papričky, maďarskou sladkou papriku a tuk ze slaniny a dobře promíchejte.
  • Přidejte čabajku, dobře promíchejte a zvyšte teplotu na středně vysokou.
  • Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum, duste 30 minut.

Pro jednodušší přípravu pečiva, je lepší si pořídit domácí pekárnu, jakou vybrat vám prozradíme v naší komplexní recenzi!

Hrnec plný lahodné maďarské polévky s pikantní klobásou.
Zdroj: thecookreport.co.uk

Gulášovka s párkem

Abyste se toto jídlo naučili, nemusíte shánět tlustou maďarskou kuchařku, my se s vámi o tenhle recept na gulášovou polévku s párkem podělíme. Nejdůležitější složkou je paprika. Zatímco v Maďarsku existuje osm druhů papriky, druh, který budete potřebovat pro toto jídlo je „výrazná a sladká“.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce oleje
  • 3 velké cibule (nakrájené)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 60 g mouky
  • 2 lžíce sladké maďarské papriky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 l hovězího vývaru
  • 750 g libového hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 2-3 brambory (oloupané a nakrájené na kostky)
  • 4 – 6 nožiček párků

Postup

  • V těžké holandské troubě rozehřejte olej, cibuli na něm orestujte, dokud nezačne zlátnout.
  • Přidejte rajčatový protlak a mouku a dobře promíchejte.
  • Sundejte z plotny a přidejte papriku, dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte ocet a poté vraťte hrnec na plotnu.
  • Přidejte vývar. Přiveďte k varu, poté přidejte maso, česnek, kmín a majoránku.
  • Snižte teplotu a přikryté vařte, dokud hovězí maso nezměkne.
  • Pokud používáte syrové brambory, přidejte je brzy, aby se uvařily, ale pokud používáte vařené brambory, počkejte s nimi až těsně před podáváním.
  • Párky nakrájejte, vhoďte do polévky a ohřívejte, dokud nebudou hotové.

Kupte si párků více a připravte si luxusní americké hot dogy podle našich receptů!

Pánev do trouby naplněná hutnou polévkou s párkem a bramborami.
Zdroj: bbc.com

Gulášová polévka s uzeninou

Tento recept na gulášovku s klobásou je tak hutný, že vás zasytí až do večera. Proto je to ideální obědová polévka, kterou budete servírovat před něčím lehčím, jako jsou například slané palačinky, které si můžete připravit podle nás!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 30 g másla
  • 700 g kvalitní hovězí klobásy (nakrájené)
  • 300 g pikantní klobásy chorizo (nakrájené)
  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 červené chilli papričky (nakrájené nadrobno)
  • 1 červená paprika (jemně nakrájená)
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 175 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů.
  • Na velké pánvi rozehřejte olej a máslo a opékejte hovězí klobásu a chorizo po dobu 5–7 minut.
  • Uzeniny vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Smažte cibuli a česnek na stejné pánvi po dobu 3-4 minut, dokud nezměknou.
  • Vmíchejte mouku a vařte další 2-3 minuty.
  • Přidejte papriku, chilli a pepř a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Zalijte hovězím vývarem, do pánve vraťte uzeniny a pečte v troubě 30–35 minut.
  • Vyjměte pánev z trouby a děrovanou lžící seberte veškerý tuk, který vystoupil na povrch.
  • Vmíchejte zakysanou smetanu a petržel, dokud se dobře nespojí.
Talíř plný krémové polévky s uzeninou a paprikou.
Zdroj: bestrecipesuk.com

Jaká vína spárovat s gulášovou polévkou?

Kořeněná a pikantní tradiční maďarská gulášová polévka se nejlépe hodí k bohatým červeným vínům s vysokou kyselinkou, jako je Pinot Noir, Zweigelt, Côtes du Rhône, Gamay Noir nebo Blaufränkisch. Pro extra pikantní guláš sáhněte po suchém Ryzlinku rýnském nebo Tramínu Gewurz.

Tradiční maďarská hovězí gulášová polévka se skládá se z jemných kousků hovězího masa, brambor, cibule a další zeleniny a je okořeněná paprikou.

Párování Blaufränkisch a hovězí gulášová polévka

Blaufränkisch je rakouské červené víno, které je bohaté na množství ostružin a černých třešní spolu s moka a pepřovými tóny. Blaufränkisch dá vyniknout paprice a pepři, které koření váš guláš. Protože je Blaufränkisch tak lehký a ovocný, můžete si být jisti, že budete pít červené víno, které zná své hranice a nepřebije chuť polévky.

Párování Pinot Noir a maďarské gulášové polévky

Pinot Noir je lehké, ovocné červené víno s příjemnou kyselinkou a zemitým podtónem, který je podobný lanýžům, houbám nebo vůni lesa během vlhkého podzimního rána. Když pijete sklenku Pinot Noir, první tóny, kterých si všimnete, jsou obvykle jahody, třešně a maliny. Avšak poté, co užijete příjemnou hlubokou chuť zemitého červeného vína. Zemitost Pinot Noir doplňuje kořenovou zeleninu ve vaší gulášové polévce spolu s hovězím masem. Mezitím svěží ovocné příchutě nabízejí osvěžující kontrast.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X