Perfektní recepty na maďarskou gulášovou polévku z hovězího masa! Lepší nenajdete

Intenzivní chuť, silné aroma a měkké maso.

Všechny tyto tři komponenty jsou součástí těch nejlepších receptů na gulášovou polévku s hovězím masem.

Neuvěříte, jak jsou jednoduché!

Jaká varianta vám nejvíce zachutnala?

Gulášová polévka z hovězího masa

Zdravá, vydatná polévka založená na tradičním maďarském guláši s nízkotučným libovým hovězím masem, sladkými bramborami a uzenou paprikou. Už se vám sbíhají sliny? A sliny by se vám mohly sbíhat i s touto tradiční maďarskou rybí polévkou, ochutnejte halaszle!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 velká cibule (rozpůlená a nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 200 g extra libového dušeného hovězího masa (nakrájeného na jemné kostičky)
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 1 střední sladký brambor (oloupaný a nakrájený na kostičky)
  • 1 zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
  • 150 g jogurtu
  • hrst petrželky

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte 5 minut, dokud se nezačnou zbarvovat.
  • Vmíchejte hovězí maso, zvyšte teplotu a za stálého míchání opékejte, aby zhnědlo.
  • Přidejte kmín a papriku, dobře promíchejte, poté přidejte rajčata a vývar.
  • Přikryjte a nechte 30 minut vařit do měkka.
  • Vmíchejte sladké brambory a zelenou papriku, přikryjte a vařte dalších 20 minut do změknutí.
  • Nechte trochu vychladnout a poté podávejte přelité jogurtem a petrželkou.
Miska plná lahodné polévky inspirované Maďarskem.
Zdroj: zestfulkitchen.com

Gulášová polévka s mletým hovězím masem

Chuť Maďarska, spousta zeleniny a koření dělají z této gulášové polévky s hovězím zajímavou alternativu k tradičním receptům. Můžete použít téměř jakoukoli směs zeleniny, kterou chcete, dokonce i mraženou. Tato sytá polévka je skvělým předskokanem pro nějaké lehčí hlavní jídlo, jako jsou například tyto banánové lívance.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule (nakrájená)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
  • řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky)
  • 250 g nakrájených hub
  • 30 ml papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • ¼ lžičky chilli papričky (volitelné)
  • 1 brambor (oloupaný a nakrájený)
  • 900 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
  • 50 g nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 125 g mraženého hrášku

Postup

  • Hovězí maso, cibuli, česnek, mrkev, celer, žampiony, papriku, kmín a chilli vařte v holandské troubě na střední teplotu 10 až 15 minut, nebo dokud maso není důkladně propečené a nevypaří se veškerá tekutina.
  • Přidejte brambory, vývar, petržel, rajčatový protlak a sójovou omáčku a směs přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 15 minut.
  • Přidejte hrášek a nechte vše dusit dalších 5 minut.

Připravte si gulášovou polévku z pomalého hrnce. Maso bude mnohem více křehčí a chutnější. Doslova se vám rozpadne na jazyku. Pokud nevíte, podle jakých parametrů vybírat podívejte se na naší recenzi na elektrické hrnce a hned poznáte, jak vypadá kvalitní produkt!

Hrnec plný červené polévky plné mletého masa a zeleniny.
Zdroj: natashaskitchen.com

Tradiční maďarská gulášovka z hovězího masa se smetanou

Tato polévka se podává po celém Rakousku, Německu, Švýcarsku a Maďarsku, ale najdete ji i v našich restauracích. My jsme ale pro vás připravili rovnou i recept na tuto gulášovou polévku s hovězím masem, abyste si ji mohli vychutnat v pohodlí domova. S námi si můžete udělat kompletní maďarský oběd, připravte si i recept na tokáň, který je plný lahodného masa.

Postup

  • 250 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • pár snítek čerstvé majoránky
  • extra panenský olivový olej
  • 500 g hovězí holeně (nakrájené na malé kostičky)
  • 1 lžička papriky
  • 1½ l hovězího vývaru
  • ½ lžičky kmínu
  • ocet z červeného vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g brambor
  • zakysaná smetana

Co budeme potřebovat

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajčata nakrájíme nadrobno. Majoránku oberte a nasekejte nadrobno.
  • Do velké pánve nalijte pořádnou dávku oleje.
  • Cibuli, česnek a pepř zlehka orestujte, dokud nezměknou.
  • Přidejte hovězí maso a pokračujte ve vaření, dokud maso nezhnědne a zelenina není uvařená.
  • Vmíchejte papriku a vařte ještě 2 minuty, poté přidejte 200 ml hovězího vývaru.
  • Přiveďte k varu a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu.
  • Přidejte majoránku, kmín, špetku octa, rajčata, rajčatový protlak a dobře okořeňte.
  • Přidejte litr vývaru a vařte, dokud maso a zelenina nezměknou, asi 1½ až 2 hodiny.
  • Oloupejte, nakrájejte a přidejte brambory, plus zbývající vývar a vařte, dokud nejsou brambory uvařené.
  • Podávejte s kopečkem zakysané smetany.
Talířek plný hutné polévky se zakysanou smetanou pečivem.
Zdroj: daringgourmet.com

Co s gulášovou polévkou podávat?

Jste připraveni objevit perfektní přílohu ke gulášové polévce? Určitě existuje několik chutných možností, které si můžete vybrat k podávání spolu s tímto tradičním maďarským jídlem.

Kapustové závitky
Pokud hledáte perfektní přílohu ke guláši, vyzkoušejte kapustové závitky. Chutě se chutě dobře snoubí s těmi gulášovými, zejména potom co j opečete na másle.

Kukuřičný chléb
Kukuřičný chléb bude milovat snad každý a k domácímu guláši bude chutnat naprosto skvěle.

Bramboráčky
Bramboráky jsou jednou z dalších příloh ke gulášové polévce. Křupavý a chutný bramborák se dobře spojí s rajčatovými a paprikovými chutěmi vývaru guláše.

Čerstvý chléb
Určitě neuděláte chybu, když snoubíte bochník chleba s gulášovou polévkou. Chleba namočte do polévky, rozlámejte a přidejte k dušenému hovězímu masu, abyste si vychutnali chuť každým soustem, nebo ho zakusujte samostatně s trochou másla.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X