Ingredience
- 1 střední cibule
- 1 – 2 lžíce oleje nebo sádla
- 4 brambory
- uzenina dle chuti
- 1 gulášová polévka v sáčku
- 1 plechovka fazolí v tomatě
- majoránka
- petrželka
- česnek
Postup receptu
- Oloupeme a nakrájíme středně velkou cibuli, kterou osmažíme do růžova na 1 – 2 lžících oleje
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostky, uzeninu si nakrájíme také
- Obojí přidáme k cibulce a opékáme 1 – 2 minuty
- Zalijeme mírně vodou, jenom tolik, aby byly brabory ponořené a vaříme 5 minut
- Přidáme sáček gulášové polévky a vody tolik, kolik je uvedeno na sáčku
- Povaříme asi 10 minut – až jsou brambory měkké
- Do polévky dáme celý obsah konzervy fazolí v tomatě, podle chuti majoránku, petrželku, popř
- i česnek
-
Podáváme jako hlavní cho s pečivem