Hajducká chlebová polévka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5-6 brambor
  • 3 krajíce chleba
  • 1 cibule
  • 1 klobása
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • sůl
  • pepř
  • trochu mletého kmínu
  • 6 stroužků česneku
  • hrst sušených hub.

Postup receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky, chleba a cibuli nakrájíme na malé kostičky
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, vložíme kostky brambor a houby, mletý kmín, chleba a klobásu nakrájenou na kolečka
  3. Zalijeme přiměřeným množstvím vařící vody, osolíme, opepříme a vše uvaříme doměkka
  4. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a polévkovým kořením
  5. Pozn: Polévka je chutnější, když chléb nakrájený na kostičky předem opečeme na oleji dozlatova – nesmíme připálit
  6. Teprve pak jej vhodíme do polévky a necháme rozvařit

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.