Halušky se zelím

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor uvařených ve slupce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 dkg solamylu
  • 50 dkg kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 bobkový list
  • 10-12 lžic másla
  • 1 cibule

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a ještě teplé prolisujeme nebo nastrouháme najemno
  2. K nim přidáme žloutky, mouku, solamyl, osolíme a opepříme
  3. Vytvoříme těsto a z něj krájíme malé válečky
  4. Cibuli posekáme najemno a osmahneme na oleji
  5. Přidáme zelí a pokrájené zelí, bobkový list, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut
  6. Halušky vhodíme do vroucí, osolené vody, vaříme 2-3 minuty podle velikosti a necháme okapat
  7. V hrnci zahřejeme máslo a halušky v něm zamícháme
  8. Halušky rozdělíme na talíře a obložíme zelím

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.