Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5
Ingredience
- 7 větších brambor
- 2 vejce
- 3 česneky
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 200 g hl. mouky
- 4 žampiony
- 200 ml mléka
- 3 hermelíny
- olej na smažení
- můžete místo hermelínu zkusit i nivu.
Postup receptu
- Česnek utřeme , pak přidáme nastrouhané brambory za syrova, vajíčka, mléko, hl
- mouka, majoránka, kmín, pepř, sůl, a na jemno nasekané žampiony vše důkladně promícháme
- Pak hermelíny vodorovně rozkrojíme a pak ještě na čtvrtky
- na panvi mezitím rozpálíme olej lžící naneseme trochu těsta které uplácáme a na něj dáváme hermelín a hned druhou vrstvu, kterou uplácáme též a opékáme do zlatova z obou stran
- K této výborné specialitce podáváme zeleninu nakrájeniou jak kdo má rád
Moooooc dobré, manžel to zkusil i s nivou a můžu říct i s ní to neni špatné:))Pak jsme ještě vyzkoušeli s tvarůžkami a dopadlo to na jedničku.
Tak s nivou jsme to už taky prubli a je to fakt nářez, kdo ji má rád pošušňá si :)))
Bez komentáře bomba, ten hermelín je skvělej v tom těstíčku mňam.