Hermelín v bramboráku

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 7 větších brambor
  • 2 vejce
  • 3 česneky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kmín
  • 200 g hl. mouky
  • 4 žampiony
  • 200 ml mléka
  • 3 hermelíny
  • olej na smažení
  • můžete místo hermelínu zkusit i nivu.

Postup receptu

  1. Česnek utřeme , pak přidáme nastrouhané brambory za syrova, vajíčka, mléko, hl
  2. mouka, majoránka, kmín, pepř, sůl, a na jemno nasekané žampiony vše důkladně promícháme
  3. Pak hermelíny vodorovně rozkrojíme a pak ještě na čtvrtky
  4. na panvi mezitím rozpálíme olej lžící naneseme trochu těsta které uplácáme a na něj dáváme hermelín a hned druhou vrstvu, kterou uplácáme též a opékáme do zlatova z obou stran
  5. K této výborné specialitce podáváme zeleninu nakrájeniou jak kdo má rád

Komentáře

  1. Moooooc dobré, manžel to zkusil i s nivou a můžu říct i s ní to neni špatné:))Pak jsme ještě vyzkoušeli s tvarůžkami a dopadlo to na jedničku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.