Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 7 větších brambor
- 2 vejce
- 3 česneky
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 200 g hl. mouky
- 4 žampiony
- 200 ml mléka
- 3 hermelíny
- olej na smažení
- můžete místo hermelínu zkusit i nivu
Postup receptu
- Česnek utřeme , pak přidáme nastrouhané syrové brambory, vajíčka, mléko, hl. mouku, majoránku, kmín, pepř, sůl a najemno nasekané žampiony a vše důkladně promícháme
- Hermelíny vodorovně rozkrojíme a pak ještě na čtvrtky
- Na pánvi mezitím rozpálíme olej, lžící naneseme trochu těsta, které uplácáme, a na něj dáváme hermelín a hned druhou vrstvu, kterou uplácáme též, a opékáme do zlatova z obou stran
- K této výborné specialitce podáváme zeleninu
Moooooc dobré, manžel to zkusil i s nivou a můžu říct i s ní to neni špatné:))Pak jsme ještě vyzkoušeli s tvarůžkami a dopadlo to na jedničku.
Tak s nivou jsme to už taky prubli a je to fakt nářez, kdo ji má rád pošušňá si :)))
Bez komentáře bomba, ten hermelín je skvělej v tom těstíčku mňam.