Ingredience
- 1 hlávka zelí ( asi 1 kg )
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce mouky
- sůl
- kmín
- 2 cibule
Postup receptu
- Hlávkové zelí pokrájíme na proužky, cibuli očistíme a jemně posekáme
- Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dorůžova
- Přisypeme zelí, přidáme sůl, kmín a podlijeme trochou vody
- Dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20- 25 minut
- Měkké zelí poprášíme hladkou moukou a dusíme ještě asi 3 minuty
zkuste tam na zahuštění přistrouhat syrovou bramboru je to uplně něco jiného jak mouka!!!!!!!!
zahušťuji jedině syrovým bramborem 🙂 uŽ NAŠE BABIČKA TO DĚLAL A U NÁS SE TO DÁLE DĚDÍ VE VAŘENÍ:)
a já zase zahušťuji cuketou, když nám tak hezky rostou ve skelníku:)a je to něco úžasného chuťově:) zkuste sotjí to za to.)