Dušené hlávkové zelí

Dušené hlávkové zelí
Doba přípravy: 75 minut Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 6
Ingredience
  • 1 hlávka zelí ( asi 1 kg )
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • kmín
  • 2 cibule

Postup receptu

  1. Hlávkové zelí pokrájíme na proužky, cibuli očistíme a jemně posekáme
  2. Na oleji zpěníme cibulku a osmažíme dorůžova
  3. Přisypeme zelí, přidáme sůl, kmín a podlijeme trochou vody
  4. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20- 25 minut
  5. Měkké zelí poprášíme hladkou moukou a dusíme ještě asi 3 minuty
Komentáře
  1. zkuste tam na zahuštění přistrouhat syrovou bramboru je to uplně něco jiného jak mouka!!!!!!!!

  2. zahušťuji jedině syrovým bramborem 🙂 uŽ NAŠE BABIČKA TO DĚLAL A U NÁS SE TO DÁLE DĚDÍ VE VAŘENÍ:)

  3. a já zase zahušťuji cuketou, když nám tak hezky rostou ve skelníku:)a je to něco úžasného chuťově:) zkuste sotjí to za to.)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X