Hlávkové zelí zapečené s masem

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 střední hlávka zelí
  • 25 dkg vepřového masa
  • 25 dkg uzeného masa nebo uzeniny
  • 2 vejce
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 1 cibule.

Postup receptu

  1. Překrojenou zelnou hlávku povaříme do poloměkka
  2. Maso umeleme, na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme oboje umleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme při mírném podlévání asi 10 minut
  3. Necháme mírně zchladnout, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a podle potřeby zahustíme strouhankou
  4. Pekáček vymastíme sádlem, na dno dáme vrstvu masové směsi, pak vrstvu zelí a nakonec zase vrstvu masové směsi
  5. Pokapeme sádlem a pečeme asi 30 minut
  6. Příloha: vařené nebo opékané brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.