Ingredience
- 1 hlávkový salát
- nálev: 2 lžíce octa
- moučkový cukr 3 lžíce.
Postup receptu
- Hlávkový salát dobře očistíme a rozdělíme na lístky, a připravený nálev s cukru a octa a vody vlijeme do hlávkového salátu a dobře promícháme
- Můžeme místo klasického nálevu dát smetanu a dobře promíchat
Zkuste ho se smetanou je to fakt požitek chuťových buněk.
Zkuste místo smetany nakrájet na malé kousky špek a rozpustit,nechat vychladnout a zalít hlávkový salát.
Hlávkový salát je fakt výborný ze smetanou, ale ještě lepší je,
když se smetana trošku našlehá, ne úplně do husta, jen tak aby pěkně držela.Suroviny-cukr, sůl, ocet dáme ještě před ušleháním.
Salát takto vydrží déle a nevypadá tak(zvadle).